Final de sezon cu victorie pentru ACS Mundo

Final de sezon cu victorie pentru singura echipă reşiţeană din Liga a IV-a de fotbal a Caraş-Severinului.  Pe arena Gloria, ACS Mundo – formaţie intrată în competiţie ca satelit al Voinţei Lupac – a învins cu 4-3 echipa Nera Boovici. O victorie frumoasă şi un sezon reuşit pentru cea mai tânără grupare din campionat, spune reprezentantul clubului Mundo, Nicu Belcea.

“A fost o partidă spectaculoasă, cu răsturnări de situație. Ne bucurăm că la această partidă am avut un singur senior în echipă, pe Bogdan Ursu, iar autorii celor patru goluri sunt copii născuți în anul 2007. Podină Marcus a reuşit o dublă, iar Allen Dalipi și Petrică Tirean au completat lista marcatorilor. Încheiem un al doilea sezon de liga a 4-a, un sezon mai reușit față de primul. Bineînțeles, și datorită faptului că în turul campionatului echipa noastră a beneficiat la unele partide de aportul câtorva jucători de la echipa de liga a 3-a Voința Lupac –  noi fiind înscriși în competiție sub denumirea de Voința II Lupac, tocmai în ideea în care jucătorii mai experimentați de la liga a 3-a le puteau da un ajutor mai tineri noștri fotbaliști.

În retur, în schimb, am mers mai mult pe jucătorii noștri și ușor-ușor s-a văzut că se vor putea bate de la egal la egal cu echipe care în principiu au o structură bazată pe seniori. Un sezon bun, locul 9 din 14 echipe. Pe noi ne mulțumește progresul copiilor. Ne mai bucură și un alt aspect: în luna martie, tânărul nostru fotbalist Andrei Boncza, a stabilit, la 14 ani și o lună, un record național, fiind cel mai tânăr junior care marchează într-o competiție de seniori. Ne mândrim cu el și sperăm să aibă un imbold pe viitor ca să crească cât mai mult – și, de ce nu, alături de ceilalți componenți ai echipei, să treacă la un nivel superior.”

Cu 24 de puncte, Mundo a încheiat pe locul 9 actualul sezon al Ligii a IV-a cărăşene. Competiţia a fost câştigată de ACS Slatina Timiş (67 p), secondată de Magica Balta Caransebeş (63 p). Podiumul judeţean e completat de CSO Anina (54 p). Formaţia din Slatina Timiş va reprezenta Caraş-Severinul în barajul pentru Liga a III-a. Adversara cărăşenilor va fi campioana Gorjului, CSO Turceni. Dubla de baraj este programată în zilele de 17 şi 24 iunie, cu primul meci la Turceni.

Cele mai citite

Related Articles