Final de sezon cu victorie! Handbalistele Universității Reșița au învins echipa din Oradea

Weekend frumos pentru divizionara A de handbal feminin Universitatea Reșița! La final de sezon, studentele au oferit fanilor de acasă bucuria unei victorii obținute după un duel spectaculos pe semicerc. În Polivalentă, Universitatea a primit replica formației CSU Oradea – echipă aflată deasupra Reșiței în clasamentul grupei. Gazdele au evoluat curajos şi au avut în permanență avantaj pe tabela de scor, în fața unei trupe orădene care n-a depus armele și a crezut în șansa ei până în ultima clipă. A fost 14-11 la pauză, iar avansul reșițencelor s-a mărit spre sfârșitul întâlnirii. În minutul 51, tabela indica scorul de 23-18 în favoarea gazdelor – dar forcingul de final al oaspetelor a dat emoții Reșiței. CSU Oradea s-a apropiat periculos, dar n-a mai avut puterea de a întoarce rezultatul. S-a terminat 24-23 pentru Universitatea Reșița, care încheie frumos un campionat destul de modest. Concluziile antrenorului Cristian Busuioc.

„A fost un joc în care am condus în permanență, în schimb trebuie să recunoaștem că s-a decis această victorie abia în ultimul minut de joc. E important până la urmă că fetele n-au cedat. Au fost câteva momente dificile – deși am avut la pauză un avantaj de trei goluri, l-am pierdut ușor, am început ezitant repriza a doua. Una peste alta, o victorie meritată și muncită, se vede că am progresat în această ediție de campionat. Felicit fetele pentru modul în care au reacționat și cum s-au luptat în teren până în ultima secundă – pentru că am avut un adversar dificil, un adversar care este în fața noastră în clasament, tot o echipă universitară, care are totuși în componență jucătoare cu experiență. Ce putem spune, e bine că am terminat cu victorie, e bine că avem încredere – însă nu știm exact care este situația cluburilor sportive universitare la nivel national. Nu mai putem să ne facem strategii pe termen mediu și lung, doar să gândim și să ne propunem obiective care se rezumă doar la un singur sezon competitional. Așteptăm fete tinere, studente, care să vină către Universitatea Babeș Bolyai din Reșița, care îndrăgesc sportul și care pot avea la noi un climat prielnic pentru a obține rezultate și performanțe după ce au încheiat junioratul.”

Duelul cu CSU Oradea a fost și meciul de retragere al Iuliei Bledea, care, deși e încă foarte tânără, poate fi considerată una dintre veteranele Universității Reșița. Iulia a decis să pună punct după 20 de ani de handbal – iar profesorul Cristian Busuioc i-a mulțumit pentru dăruire și i-a urat mult succes în continuare.

“Ce să spun, nu știu dacă e definitiv, dar, așa cum mi s-a transmis, a fost și un fel de meci de retragere, de adio. Iulia Bledea este căpitanul echipei, o handbalistă care a rămas din generația care a jucat într-un nucleu foarte mulți ani la Reșița. O înțelegem, e altă perioadă a vieții, îi respectăm decizia, o felicităm pentru tot ce a făcut la clubul nostru și sper să auzim numai de bine. De asemenea, mulțumesc celor de la Liceul Traian Vuia din Reșița, conducerii și doamnei profesoare Lucia Moruț, pentru că am avut o colaborare foarte bună. Deși astăzi nu au evoluat junioarele – pentru că au meci în campionatul național de junioare I – și ele și au adus contribuția în acest sezon. Cred eu că parteneriatul pe care l-am avut cu Traian Vuia este unul util, și sperăm să îl continuăm și în anii care vor veni.”

Universitatea Reșița: Bianca Gherman, Roxana Voina (1), Maja Eremici (3), Diana Giuca, Valentina Leuștean (5), Iulia Bledea, Irina Ciobanu (1), Antonia Dalea (4), Oana Iordache (3), Maria Dumitru, Narcisa Diaconescu, Timeea Dumitrache,Iasmina Pataseanu, Alexandra Stiubei Gârboni (7), Elena Petrescu, Alexandra Andrei. Antrenor Cristian Busuioc.

Divizionara A de handbal feminin Universitatea Reșița a încheiat sezonul pe locul cinci în clasamentul grupei C.

Cele mai citite

Related Articles