Final de an perfect pentru Alexander Zverev. Tenismenul german a câștigat Turneul Campionilor

Câștigătorul Turneului Campionilor 2021 este germanul Alexander Zverev, campionul olimpic în exercițiu. În finala de la Torino,  tenismenul de 24 de ani l-a învins în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, pe rusul Daniil Medvedev, câștigătorul de anul trecut.

Acest succes încheie un sezon foarte bun pentru Zverev. În 2021, numărul 3 mondial a cucerit în total şase trofee, printre care şi medalia de aur la Olimpiada japoneză din această vară.

În ultimul act al Turneului Campionilor, Alexander Zverev s-a impus după 75 de minute de joc în faţa lui Medvedev. El a pus astfel capăt unei serii de cinci victorii ale rusului în duelurile directe, ultima dintre ele chiar în grupele actualei ediţii a Turneului Campionilor.

“Este extraordinar. Am reuşit să cuceresc trofeul după o finală împotriva unui jucător care m-a învins de cinci ori la rând. A trebuit să fac unul dintre cele mai bune meciuri ale mele şi sunt bucuros pentru asta şi pentru că voi merge în vacanţă după o astfel de victorie”, a declarat Zverev, citat de Agerpres.

Germanul a reeditat succesul obţinut în 2018 la Londra, unde a câştigat trofeul după ce l-a învins în finală pe Novak Djokovic, în faţa căruia cedase anterior în grupă. În acest sezon, Alexander Zverev a mai câştigat două turnee de categoria Masters 1.000 ATP, la Madrid şi Cincinnati, pe lângă titlul olimpic din Japonia. El a triumfat, de asemenea, în turneele de la Acapulco şi Viena.

sursa foto: Agerpres

De același autor

Related Articles