Fetele din Băile Herculane au ratat “la fotografie” calificarea la turneul final al ONSS la handbal!

Echipa feminină de handbal din ciclul gimnazial a Liceului Teoretic HERCULES din Băile Herculane – campioana din acest an a județului Caraș-Severin – a ratat “la fotografie” calificarea la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sporturilor Școlare la handbal, după turneul regional desfășurat astăzi la Timișoara, unde a întâlnit campioanele similare ale județelor Timiș, Arad și Hunedoara!

Sportivele de pe Valea Cernei au pierdut prima întâlnire cu echipa Liceului Tehnologic ION CREANGĂ din Curtici (scor : 20-21), apoi s-a impus în următoarele două meciuri în fața reprezentantelor Colegiului Tehnic MIHAI VITEAZU  din Vulcan (scor : 20-16) și Liceului Tehnologic din Jimbolia (scor : 19-15). Cum primele trei echipe clasate au avut fiecare câte 2 victorii, pentru departajare s-a realizat un clasament separat cu rezultatele directe între aceste echipe, pentru turneul final de la Rm.Vâlcea calificându-se campioana județului Timiș – Liceul Tehnologic din Jimbolia, care a devansat la golaveraj reprezentanta Caraș-Severinul!

Chiar dacă nu au reușit să meargă în ultimul act al competiției, performanța tinerelor handbaliste de pe Valea Cernei merită apreciată, atât pentru calificarea la faza regională, cât și a dăruirii cu care au abordat fiecare partidă și doar lipsa de concentrare din finalul meciului cu campioana județului Arad a făcut ca fetele antrenate de prof. Toma Drăgoiu să nu obțină un succes remarcabil, având în vedere și valoarea adversarelor lor din această fază a competiției!

Pentru tinerele handbaliste de pe Valea Cernei urmează acum pregătirile pentru CUPA HERCULES, care se va desfășura în perioada 11-13 mai la Sala de sport ALEXANDRU DUICU din Băile Herculane. Va fi un adevărat festival handbalistic la care vor participa 12 echipe din întreaga țară – categoria junioare III, care pe durata a trei zile vor face o adevărată promovare a sportului cu mingea mică, având în vederea și valoarea relativ apropiată a formațiilor care și-au anunțat participarea la această prestigioasă competiție, care în acest an ajuns la cea de-a V-a ediție!

Paul-Sever SMADU

 

 

 

De același autor

Related Articles