Federaţia Română de Rugby continuă șicanele la adresa RCM Timișoara

graiger heikell

Disputa dintre RCM Timișoara și Federația Română de Rugby este departe de-a se încheia. Antrenorului grupării bănățene, Grainger Heikell, este posibil să fie suspendat astăzi de Comisia de Disciplină a forului. Într-un interviu acordat după semifinala SuperLigii cu Farul Constanţa, atunci când o parte dintre jucători de bază ai timişorenilor au avut rupte foile cu viza medicală, neozeelandezul a folosit cuvântul corupţie. Antrenorul nu a acuzat nicio persoană, dar Comisia de Disciplină s-a sesizat.

 Grainger Heikell a făcut precizări despre acest fapt: „Aș dori să aduc unele clarificări la declarația de presă pe care am făcut-o după jocul din semifinale, cu Farul Constanța. În întregul context al neplăcutelor evenimente ale acelei seri, când vizele medicale au fost smulse din carnetele a șase jucători, am făcut câteva remarci neclare, care mai târziu au fost interpretate într-o manieră greșită. Am menționat corupția din rugby-ul românesc referindu-mă la incidentul petrecut în acea seară. Mă refeream astfel la un act de sabotaj, pe care eu nu l-am mai întâlnit până acum. În niciun caz, nu m-am referit la o persoană anume, la un oficial al Federației sau la vreo entitate publică”, conform banatsport.ro.

Conform aceeaşi surse, finanţatoru Dan Dinu a precizat: „DEX definește corupția ca abatere de la moralitate, cinste și datorie. Dacă ne luăm după această definiție, eu chiar cred  – și poate mă va suspenda și pe mine cineva –  că a fost un act de corupție. Grainger nu a menționat persoane din cadrul FRR care să se simtă lezate, ci a vorbit despre corupție în general”.

Dacă va fi suspendat, Heikell nu va sta pe bancă miercuri în meciul din etapa a treia a Cupei României dintre RCM şi Ştiinţa Petroşani. Partida va avea loc pe stadionul din Ronaţ de la ora 17.

Sursa foto: banatsport.ro

(Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles