Farul Constanța, victorie în manşa întâi a turului 2 preliminar al Europa Conference League

Farul Constanţa a învins formaţia armeană FC Urartu cu 3-2 (2-2), joi seara, la Ovidiu, în manşa întâi din turul al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal.

Farul a marcat prin Tudor Băluţă (minutul 27), Adrian Mazilu (45+4) şi Ionuţ Larie (90+5), iar Urartu, prin Artem Maksimenko (23) şi Ivan Zotko (38), notează Agerpres.

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a dezamăgit în cea mai mare parte a meciului. În faţa unui adversar care a arătat destul de bine din punct de vedere tactic, campioana României a evoluat modest, lent, previzibil, cu multe greşeli în apărare şi imprecizii în atac, iar câţiva jucători, ca Denis Alibec, nu au fost în formă.

Farul a fost destul de periculoasă în primele 20 de minute. Dragoş Nedelcu a reluat imprecis în minutul 7. David Kiki a şutat slab pe spaţiul porţii (13). Nedelcu nu a reuşit să fructifice o acţiune iniţiată de Benchaib (20).

Urartu a deschis scorul împotriva cursului jocului, prin Artem Maksimenko în minutul 23 la capătul unei acţiuni rapide, la care defensiva gazdelor nu a fost atentă. Farul a egalat în minutul 27 după o mare greşeală a portarului Melihov, care nu a reuşit să reţină şutul lui Tudor Băluţă.

La o nouă neatenţie a fundaşilor Farului, căpitanul Jirair Margarian a fost aproape de gol (34). Patru minute mai târziu, Ivan Zotko a transformat o lovitură liberă, la portarul Marian Aioani a fost vinovat.

Alibec a trimis în portar din lovitură liberă, din poziţie foarte bună (44). Adrian Mazilu a egalat în min. 45+4 cu o execuţie spectaculoasă. Alibec a avut şansa golului la ultima fază a primei reprize.

Urartu a început mai bine actul secund, părând o echipă mai articulată, iar Maksimenko a lovit bara (48). Farul a revenit destul de repede la cârma jocului, iar Piloian a scos din faţa porţii la şutul lui Rivaldinho (55). Tot Rivaldinho a fost periculos după două minute.

Urartu a avut o mare ocazie prin Dramane Salou (64), când apărarea Farului a fost din nou nesigură.

Farul a controlat finalul întâlnirii, în care Urartu s-a retras mult şi a părut să acuze oboseala. Mazilu a irosit o mare ocazie, trimiţând în afara cadrului porţii (83), la fel ca Băluţă patru minute mai târziu. Ratarea meciului a aparţinut lui Alibec, care a trimis paralel cu linia porţii (90+2).

Ionuţ Larie a adus golul unei victorii meritate, cu un şut de la circa 20 de metri (90+5).

Meciul a fost urmărit din tribune de fostul mare fotbalist brazilian Rivaldo, tatăl lui Rivaldinho, jucătorul Farului.

Returul este programat pe 3 august, pe stadionul Banant, din Erevan.

Farul Constanţa, dacă va trece de FC Urartu va juca în turul al treilea contra formaţiei FC Flora Tallinn, campioana Estoniei.

Farul joacă în Europa Conference League după ce a fost eliminată de Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Urartu a ajuns în turul 2 preliminar al Europa Conference League după ce a fost eliminată la lovituri de departajare de echipa bosniacă Zrinjski Mostar în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

sursa foto: Agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles