Fără limită la jucătorii extracomunitari în Liga Națională de handbal

81

Cluburile din liga naţională masculină de handbal au votat marţi pentru eliminarea regulii privind limitarea numărului de jucători extracomunitari pe care o echipă îi poate folosi la trei, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu.

“Da, majoritar cluburile au votat pentru eliminarea regulii în ceea ce priveşte limitarea numărului de jucători extracomunitari. Datoria noastră este să prezentăm Consiliului de Administraţie cele discutate astăzi”, a afirmat Dedu la finalul videoconferinţei cu reprezentanţii cluburilor masculine.

Şi principalul contestatar al acestei reguli, CS Dinamo, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, votul cluburilor exprimat în şedinţa de marţi: “Cluburile au votat eliminarea regulii cu limitarea numărului de extracomunitari. Toate cluburile de Liga Naţionala masculină au votat astăzi într-o videoconferinţa cu şefii FRH pentru eliminarea regulii cu 3 extracomunitari”.

Federaţia Română de Handbal a decis inițial ca din sezonul următor cluburile masculine de handbal din România să poată legitima maximum trei jucători extracomunitari. Campioana României la handbal masculin CS Dinamo, s-a arătat atunci nemulţumită de hotărârea FRH deoarece în prezent are în lot 9 jucători extracomunitari şi ar trebui în vară să se despartă de 6 dintre aceştia.

CSM Reșița are la ora actuală doar doi jucători extracomunitari: Dușan Trifkovic și Shota Tevzadze, iar Alexander Starchenko are cetățenie română.


Consiliul de Administraţie al FRH se va reuni, în videoconferinţă, în data de 18 mai.

sursa foto: Agerpres