F1: Spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari) va pleca din pole position în MP al Belgiei

Spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari) va pleca din pole position duminică în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, pe circuitul de la Spa-Francorchamps, în timp ce pe poziţia a doua a grilei de start va fi mexicanul Sergio Perez (Red Bull), transmite presa internaţională.

Liderul Campionatului Mondial, olandezul Max Verstappen (Red Bull), deţinătorul titlului, a reuşit cel mai bun timp din calificări însă nu va pleca decât din poziţia a 15-a, fiind penalizat pentru schimbarea unor piese mecanice dincolo de cotele autorizate. Monegascul Charles Leclerc (Ferrari), locul 2 în campionat şi penalizat la rândul său, va pleca de pe poziţia a 16-a.

Verstappen a înregistrat sâmbătă, în calificări, cel mai bun tur de pistă, 1 min 43 sec 665/1000, fiind mai rapid cu 632/1000 decât Sainz.

Din linia a 2-a vor porni doi foşti campioni mondiali, spaniolul Fernando Alonso (Alpine) şi britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), care nu au obţinut nicio victorie în acest sezon.

Verstappen a câştigat precedentul Mare Premiu, al Ungariei, după ce plecase de pe poziţia a 10-a a grilei de start. Când au rămas nouă din cele 22 de curse ale sezonului, el are un avans de 80 de puncte în clasamentul piloţilor faţă de Leclerc şi de 85 de puncte faţă de Sainz.

AGERPRES

De același autor

Related Articles