[EXCLUSIV-FOTO-AUDIO] Campioana olimpică, fosta atletă Paula Ivan, a fost prezentă la Caransebeş

1551

UPDATE:

Caransebeșul, capitala atletismului românesc

Întrecerile celei de a 22-a ediții a Memorialului Iosif Korka la atletism au avut loc duminică, 4 noiembrie la Caransebeș cu o participare numeroasă. Peste 200 de copii din județele: Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara s-au aliniat la start. Au fost de la cei mai mici competitori, de doar 4 ani până la cei de 13 ani, fete și băieți, sportivi legitimați sau nu. Cu mic cu mare, generații de atleți, perfomeri sau amatori s-au întâlnit la această ediție a Memorialului Iosif Korka, organizat exemplar sub coordonarea experimentatului antrenor, Cristian Dragomir:

Contează și rezultatele, dar nu atât de mult cât faptul că, din nou, mai mulți copii, antrenori, profesori, părinți și bunici, s-au reunit pe stadionul din Parcul Teiuș pentru a cinsti acest sport, această disciplină complexă – atletismul.

La inițiativa profesorului Cristian Dragomir de la CSS Caransebeș, antrenor emerit și federal, cei prezenți s-au putut bucura s-o aibă în mijlocul lor pe nimeni alta decât campioana olimpică, Paula Ivan. Recordmena olimpică în proba de 1500 de metri de la Seul a fost prezentă pentru prima dată la Caransebeș, unde, după cum ne-a declarat în exclusivitate, s-a simțit foarte bine.

A putut observa că viitorul atletismului românesc este asigurat, unii dintre participanți înregistrând rezultate ce promit și care indică faptul că eforturile lor nu sunt în zadar.

În exclusivitate pentru Radio Reșița, performera al cărei record olimpic nu a fost încă doborât și de la înregistrarea căruia au trecut 30 de ani, Paula Ivan a declarat:

Pe toată durata evenimentului sportiv la stadion s-a aflat și primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, care prin instituția pe care o reprezintă a asigurat o sumă importantă ca premii pentru atleți.

Despre eveniment a vorbit și prof. Petrișor Rada, care este reprezentant al ”seniorilor” atletismului cărășean:

Pe podium s-au aflat atleți din Reșița, Caransebeș, Lugoj, Timișoara, Turnu Ruieni. Le-au fost oferite premii în bani (5000 de lei de la Primăria Caransebeș), diplome (de la CSS Caransebeș), medalii (de la Asociația Sportivă Atletic Caransebeș) și dulciuri (de la seniorii atletismului cărășean).

Copiii, dar nu numai ei, s-au bucurat de o vreme deosebită, o atmosferă plăcută pe arena sportivă pe care s-au întrecut în probe de: viteză, rezistență, aruncarea mingii de oină, săritura în lungime.

Au fost premiați, au făcut fotografii și au primit autografe de la Paula Ivan, care a oferit cel mai elocvent exemplu că se poate ajunge pe cele mai înalte culmi ale succesului la evenimentul suprem, Jocurile Olimpice.

Au fost oferite și premii speciale pentru atleții de la CSS Caransebeș, care au excelat la competițiile din acest an.

Sorina Ciuche medalie bronz la Concursul Balcanic Mladost și multiplă medaliată la naționale, componentă a lotului lărgit pt FOTE 2019

Hanni Brecica, multipla medaliata la nationale, componenta a lotului largit, FOTE

Denisa Ludica, multipla medaliata la nationale.

Lucian Ștefan, multiplu medaliat la naționale.

Adina Chirilă, dublă medaliată la naționale.

Raluca Urban, medaliată la naționale.

Paula Ivan este dublă medaliată la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988. În 2018 se împlinesc 30 de ani de când fosta sportivă a stabilit un record olimpic care nu a fost doborât nici acum. De la Olimpiada din Coreea de Sud s-au mai derulat şapte ediţii ale Jocurilor Olimpice, iar atletismul a evoluat enorm.

Cristina Corocan

—————————–

La Caransebeş s-au desfăşurat astăzi întrecerile Memorialului Iosif Korka la atletism.

Au luat startul în competitie peste 200 de copii din Caransebeş, Reşiţa , Timişoara Lugoj şi Hunedoara. Gazdele şi nu numai s-au bucurat de prezenţa pe stadionul din Parcul Teiuş a campioanei olimpice şi recordmenă Paula Ivan cu care a dialogat în exclusivitate pentru Radio Resita, Cristina Corocan: