[EXCLUSIV -AUDIO] Performerul Daniel Crista după cucerirea celor două medalii de aur la Cupa Mondială: este ceva incredibil pentru mine și pentru România. Mă bucur că am putut demonstra că se poate!

59

Ciclistul Daniel Crista s-a întors victorios de la Cupa Mondială de velodrom din Columbia. Aventura sud-americană a talentatului sportiv reşiţean s-a încheiat fericit, cu două medalii de aur. Daniel Crista s-a impus atât în cursa de urmarire individuala pe 4.000 de metri, cât şi în proba de omnium, la care a obţinut 128 de puncte. La revenirea în ţară, proaspătul campion ne-a oferit primele impresii de la marea competiţie:

”A fost incredibil. Competiția a fost foarte interesantă, competitorii au fost foarte bine pregătiți, au venit la Cupă clar să obțină calificarea la Campionatul Mondial. Am reușit să fiu în ”formă” în aceste zile și am reușit să câștig. Chiar am evoluat impresionat de bine, pentru mine a fost chiar incredibil. Nu mă așteptam să mă situez pe poziția a II-a în clasamentul general la Cupa Mondială. Este ceva incredibil pentru mine și pentru România. Mă bucur că am putut demonstra că se poate acest lucru. Nu am timp de relaxare, mă voi pregăti intens pentru Campionatul European de velodrom ce va avea loc la începutul lunii octombrie. În România nu am unde să mă antrenez pe velodrom, anul acest am fost în pregătire la Plovdiv în Bulgaria. Ar fi extraordinar să avem un velodrom în România. Am demonstrat că se poate și sper ca Federația și COSR-ul să se implice mai mult în acest drum spre Paris. Eu chiar îmi doresc să văd ce pot să fac la Campionatul Mondial, dar nu am așteptări mari, deoarece acolo chiar vin cei mai valoroși cicliști. Voi da cei mai bun din mine, sunt într-o formă foarte bună”, a spus Daniel Crista.       

În urma rezultatelor excepţionale din Columbia, Daniel Crista s-a calificat la Campionatul Mondial ce va avea loc în Franţa între 20 şi 24 octombrie.