Eveniment sportiv la Lugoj! Cupa Max Ausnit la ciclism pe şosea a ajuns la ediţia a X-a

Federația Română de Ciclism împreună cu AO Truck Stop Lugoj și Primăria Lugoj organizează în zilele de 31 iulie și 1 august cea de-a zecea ediție a Cupei Max Ausnit la ciclism pe șosea. Competiția jubiliară este una cu caracter internațional, la start urmând să fie prezenți peste 350 de pasionați ai acestui sport, din Ucraina, Republica Moldova, Ungaria, Franța, Elveția, Serbia, Bulgaria, Germania, Rusia, România, dar și de peste ocean, din Columbia și Argentina.

 Sâmbătă, 31 iulie 2021, va avea loc proba de contratimp pe echipe, acestea fiind  formate din minimum  4 sau maximum 5 cicliști. Traseul probei de contratimp pe echipe este în lungime de 24 km, cu 33 m diferență de nivel. Traficul va fi oprit, iar startul se va da la ora 15 de pe strada Jabărului și se va pedala până la Ohaba Forgaci și retur.

Proba de fond a Cupei Max Ausnit va avea loc duminică, 1 august, 2021. Traseul are lungimea de 125 km, cu 1500 m diferență de nivel. Startul se va da la ora 09, de la parcarea  AO Truck Stop de pe șoseaua de centură a Lugojului și se va merge către Fârdea – Făget – Margina –retur Fârdea – Jupani – Lugoj. Sosirea va fi la Dealul Hezerișului.

La concurs va participa și Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, care va lua startul sâmbătă, 31 iulie, în proba de contratimp pe echipe. Acesta consideră că participarea la Cupa Max Ausnit este o ocazie perfectă de pregătire și verificare pentru Jocurile Paralimpice. Concursul este dotat cu premii în valoare totală de 6.400 de euro.

foto: facebook Cupa Max Ausnit

Cele mai citite

Related Articles