[FOTO] [UPDATE] Banatul Caransebeş a promovat în Divizia A1

 

Banatul 8Duminică, 11 mai, ora 15

Banatul Caransebeș a promovat pe prima scenă a voleiului masculin românesc, în urma meciurilor din ultima zi a turneului organizat la Sala Polivalentă din municipiul de pe malurile Timișului și Sebeșului.

Elevii antrenorului Pavel Craia au dispus de Universitatea Timișoara cu 3-1, în ultimul meci al turneului. În prima partidă a zilei, Steaua București a învins pe Tricolorul Ploiești cu 3-0. Steaua, de pe primul loc și Banatul Caransebeș de pe poziția secundă au acces în Divizia A1. Pe trei a terminat Tricolorul Ploiești, iar pe locul patru Universitatea Timișoara.

După 30 de ani, Caransebeșul are din nou o echipă în elita voleiului masculin românesc.

 

Sâmbătă, 10 mai, ora 21

În a doua zi a turneului de promovare în Divizia A1 de volei masculin de la Caransebeș, echipa locală Banatul a fost învinsă de Tricolorul Ploiești cu 3-1. În celălalt meci, Steaua București a dispus de Universitatea Timișoara cu 3-0. Centrul echipei caransebeșene, Cătălin Lelea s-a accidentat în acest meci.

Duminică se dispută partidele decisive pentru calificare. De la ora 11, Steaua București- Tricolorul Ploiești și de la ora 13 Banatul Caransebeș- Universitatea Timișoara.

Vineri, 9 mai, ora 21

Echipa CS Banatul Caransebeş a învins în cel de-al doilea meci din prima zi a barajului de calificare în Divizia A1 de volei masculin pe Steaua Bucureşti cu 3-1. Formaţia antrenată de Pavel Craia a reuşit un joc bun, pierzând doar al doilea set. Gruparea din Caransebeş a beneficiat de puternica susţinere a publicului prezent în Sala Polivalentă din cartierul Pipirig.

În primul meci al zilei, Universitatea Timişoara a fost învinsă de Tricolorul Ploieşti cu 3-2.

Vineri, 9 mai, ora 10

Programul turneului:

Vineri:
ora 16: Universitatea Timișoara- Tricolorul Ploiești
ora 18: Banatul Caransebeș- Steaua București

Sâmbătă:
ora 16: Steaua București- Universitatea Timișoara
ora 18: Banatul Caransebeș- Tricolorul Ploiești

Duminică:
ora 11: Steaua București- Tricolorul Ploiești
ora 13: Banatul Caransebeș- Universitatea Timișoara.

Lotul de jucători al echipei Banatul Caransebeș:

Căpitan- Raul Oprișor

Coordonator- Andrei Achimescu

Ridicător- Alex Trica

Centrii- Cătălin Lelea, Sebastian Szilaghi, Filip Dominic Oprea,

Extreme- Emil Lung, Ștefan Someșan, Arin Ciucă, Sergio Diaconescu

Libero- Florin Balica, Eduard Niță

Antrenor- Prof.  Pavel Craia

 

Miercuri, 7 mai

Cel mai important eveniment voleibalistic din acest an din Banat se va desfășura la acest sfârșit de săptămână la Caransebeș. După 30 de ani de absență din prima divizie, municipiul de pe Timiş şi Sebeş are șansa să găzduiască Turneul de Baraj pentru promovarea în Divizia A, masculin.

Iubitorii sportului sunt așteptați la Sala Polivalentă din cartierul Pipirig, să susțină echipa gazdă, care are de înfruntat formațiile Steaua București, Tricolorul Ploiești și Universitatea Timișoara.

Clubul de Volei reînvie tradiția meciurilor masculine în polivalentă, după ce Societatea Caromet a închiriat spațiul administrației publice locale. Astfel într-un timp record președintele Volei Club Banatul, Cristian Stepanescu s-a îngrijit de reabilitarea și modernizarea vestiarelor jucătorilor și arbitrilor, a tribunei și a suprafeţei de joc.

Turneul de baraj vine ca o încununare a eforturilor conjugate atât ale jucătorilor, a antrenorului- prof. Pavel Craia, cât și a Primăriei și Consiliului Local, principalul finanțator al clubului. ”Odată cu promovarea în liga superioară de volei, sperăm să atragem cât mai mulți sponsori la echipă, pentru că acest sport exploziv și popular în întreaga lume are o istorie în Caransebeș, scrisă de antrenori ca Titus Stanimirescu sau Mircea Busu” a declarat primarul Marcel Vela.

După un prim an competițional 2012-2013 în care echipa a ocupat doar penultimul loc în clasament, a venit actualul sezon, în care după un tur nu foarte reușit, echipa a fost împrospătată cu jucători noi, a fost mobilizată și motivată, astfel că victoriile (cu un scor categoric de 3-0), au început să curgă…ZECE la număr, dacă menționăm și jocurile din turneul play-off la care Banatul Caransebeș a reușit, pe lângă victoriile categorice în fața echipelor din Dej și Cluj, o victorie memorabilă în fața Universității Timișoara, ocupanta locului I în Divizia A 2, de ani de zile.

Caransebeșul are toate condițiile îndeplinite ca să promoveze la acest sfârșit de săptămână, jucătorii sunt într-o formă fizică bună și s-au acomodat cu sala, ne-a declarat prof. Pavel Craia, antrenorul echipei. Joi au loc antrenamentele de acomodare ale celorlalte echipe, iar seară se va desfășura ședința tehnică pentru stabilirea programului de joc.

Meciurile sunt programate vineri și sâmbătă de la ora 16.00, iar duminică de la ora 11.00. Intrarea este liberă, iar organizatorii aşteaptă un public numeros care să încurajeze echipa Banatul Caransebeş în tentativa de-a pune din nou municipiul d epe malurile Timişului şi Sebeşului pe harta primului eşalon al voleiului masculin românesc. (Cornelia Vlaicu).

 

Cele mai citite

Related Articles