Europeanul de canotaj, la bilanţ: opt medalii pentru delegaţia tricoloră!

Delegaţia tricoloră a încheiat în forţă Campionatele Europene de canotaj desfăşurate la Munchen! Duminică, în ultima zi a competiţiei, au mai fost cucerite două medalii de aur. La 8+1, proba regină a canotajului, echipajul feminin al României, în formula Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Adrian Munteanu, s-a impus cu timpul de 06 minute, 26 secunde şi 38 de sutimi. Pe locurile următoare s-au clasat Marea Britanie (06:28.02) şi Olanda (06:35.68).


Tot astăzi, Ionela Cozmiuc a obţinut medalia de aur la simplu vâsle feminin, categorie uşoară. Ea a câştigat fără drept de apel, înaintea reprezentatelor Greciei şi Ţărilor de Jos.


La finalul competiţiei, România se poate mândri cu un bilanţ excelent: cinci medalii de aur – în probele de dublu rame feminin și masculin, dublu vâsle feminin, simplu vâsle categorie ușoară și 8+1 feminin – și alte trei medalii de bronz – la patru rame feminin și masculin și patru vâsle masculin. În clasamentul general pe ţări, România a ocupat locul doi, după Marea Britanie, care are şase medalii de aur, trei de argint şi una de bronz.
România a participat la Europene cu 11 echipaje, iar nouă dintre acestea s-au calificat în finalele pentru medalii.

foto: facebook Federatia Romana De Canotaj

Cele mai citite

Related Articles