România, locul I la Cupa Europeană de karate WKC

Duminică s-au încheiat la Reşiţa întrecerile Cupei Europene WKC la karate. A fost o ediţie reuşită, după cum a apreciat sntrenorul Marian Meşinschi unul dintre principalii organizatori, cel care ne-a spus şi cu ce rezultate au încheiat karateka români această competiţie de anvergură:


Reşița găzduiește în această vară o nouă competiție importantă, de această dată una internațională: Cupa Europeană WKC! Peste 300 de sportivi sunt așteptați în municipiul de pe Bârzava la finalul acestei săptămâni. Vor fi prezenți sportivi din 11 țări: Anglia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoția, Rusia, Italia, Serbia, Macedonia, Slovenia, Ucraina și din România. Sportivii sunt cazați atât în orașul Reșița, cât și la Văliug.

Prezent în emisiunea Cronometrul Performanțelor, antrenorul Marian Meșinschi a vorbit despre importanța găzduirii unei astfel de competiții la Reșița:

”Mulțumim pentru sprijinul pe care l-am primit în organizare din partea primarului Ioan Popa, Consiliului Local Reșița și Consiliului Județean Caraș-Severin. Ne bucurăm că putem să găzduim această competiție la Reșița și sperăm să fie un eveniment reușit. Este, oricum, o bună propagandă pentru sportul acesta și zona aceasta a țării. Totul este pus la punct în detaliu, așteptăm să înceapă competiția.”

Din lotul României fac parte și cei 10 karateka de la Sport Star Anina, antrenați de Marian Meșinschi.

Prof. dr. Liliana Dacica, reprezentant al Primăriei Reșița a subliniat, de asemenea, cât de importantă este desfășurarea Cupei WKC în municipiul de pe Bârzava:

”World Karate Confederation Cup este un eveniment major care face cinste Reșiței. Așteptăm cât mai mulți spectatori la Sala Polivadentă din Reșița să ”guste” din spectacolul sportiv și nu numai. Să vadă obiceiuri și tradiții din Banatul de Munte și din țările participante. Sperăm să fie totul pe măsura strădaniei noastre de a face lucrurile foarte bine. Ne dorim cât mai multe evenimente de genul acesta, pentru că ne dorim ca tot mai mulți străini să ne viziteze municipiul și să colaborăm pe toate planurile nu numai pe linie sportivă. Pentru noi este foarte important să iasă bine această competiție și toată lumea să fie mulțumită.”

Cupa Europeană WKC la karate va fi organizată în perioada 22-24 iunie, în sala polivalentă din Reșița de către  Sport Star Anina, împreună cu Primăria Reșița. De asemenea la buna desfășurare a competiție își vor aduce aportul: Poliția Locală Reșița, Stația de Ambulanță Reșița și Inspectoratul județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Programul include vineri, 22 iunie o instruire a arbitrilor competiției, cântarul oficial,  iar de la ora 17.00 toate delegațiile participante au fost prezente la Primăria Reșița.

Sâmbătă de la ora 9.00 la ora 20.00 se va desfășura prima parte a competiției, iar la ora 17.00 va avea loc un spectacol, în care sunt incluse diferite momente artistice, inclusiv de cântec și dans popular. Duminică întrecerile vor fi reluate la ora 9, iar în jur de ora 15 va avea loc festivitatea de premiere.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles