Emma Răducanu, start cu dreptul la Transylvania Open

Emma Răducanu a obţinut prima sa victorie după titlul câştigat la US Open! În runda inaugurală a turneului Transylvania Open, tânăra jucătoare britanică de origine română s-a impus după trei seturi, 4-6, 7-5, 6-1, în fața slovenei Polona Hercog. Intrată în competiție ca a treia favorită, tenismena de numai 18 ani a câștigat după două ore şi 27 de minute, notează Agerpres.

În partida cu experimentata Hercog (30 ani, 124 WTA), Răducanu a început în forţă şi a condus cu 3-0 şi 4-1, dar apoi jocul său s-a dereglat, a făcut multe erori neforţate şi i-a permit slovenei să revină şi să câştige setul cu 6-4, după cinci ghemuri consecutive.

În actul secund, s-a mers cu serviciul, iar britanica a reuşit să încline balanţa pe final (7-5), după ce anterior a tratat cu superficialitate câteva situaţii favorabile.

În decisiv, Emma Răducanu a fost mult mai concentrată şi mai precisă, a dominat clar jocul şi s-a impus cu 6-1, încheind cu un as.

Emma Răducanu va juca în optimi contra Anei Bogdan, care a  învins-o pe sârboaica Ivana Jorovic. Cele două sportive se vor înfrunta pentru prima oară în circuitul profesionist. În această fază a competiției de simplu s-au mai calificat Irina Bara și Jaqueline Cristian.

Și două perechi alcătuite din românce, Monica Niculescu/Gabriela Ruse şi Alexandra Ignatik/Andreea Prisăcariu, s-au calificat, marţi, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis Transylvania Open.

foto: Agerpres

De același autor

Related Articles