Edward Iordănescu: intrăm decişi cu Kosovo și ţintim cele 3 puncte

59

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Prishtina, că jucătorii primei reprezentative trebuie să intre decişi în partida cu Kosovo, să ţintească victoria, dar în acelaşi timp să fie echilibraţi pentru a evita posibilele greşeli, notează Agerpres.

‘Am venit cu multă încredere aici, cu mult entuziasm şi energie. Suntem conştienţi că vom avea încă un test dificil împotriva unui adversar care este candidat la calificare. Nu sunt de acord că un anumit rezultat mâine poate scoate o echipă sau alta din luptă, pentru că e doar la început campania. De asemenea, suntem conştienţi că în ciuda începutului bun din aceste preliminarii nu avem nicio garanţie a unui nou rezultat pozitiv. Pentru asta trebuie să arătăm foarte bine, să fim bine organizaţi, să muncim şi chiar să suferim dacă e cazul pentru a atrage de partea noastră rezultatul pozitiv. Adversarul este unul valoros şi foarte bine motivat, cu multă calitate individuală, cu jucători din campionatele de top ale Europei. Iar asta ne pune în gardă. Eu am încredere mare în echipa naţională. Dacă după două victorii în debutul campaniei reuşim să o producem şi pe a treia cu siguranţă ea ne poate da multă încredere. Trebuie să pregătim jocul cu gândul de a câştiga. Asta înseamnă să ai un psihic puternic. Trebuie să intrăm decişi, trebuie să ţintim cele trei puncte, însă trebuie să fim echilibraţi şi maturi în fiecare moment al jocului. La un astfel de nivel orice greşeală poate să fie capitală. Aşadar trebuie să eliminăm greşelile cât de mult se poate. Dacă la finalul acţiunii vom fi în continuare pe un loc calificabil pot să spun că mă voi considera mulţumit‘, a spus selecţionerul.

‘Să nu cădem în capcana de a analiza adversarul după rezultatul cu Andorra (scor 1-1). Eu vă garantez că mâine va fi un meci nu doar echilibrat, ci unul foarte disputat de ambele părţi. Kosovo e o echipă care acceptă şi lupta, caută angajamentul. Terenul nu este neapărat un atu pentru noi, dar dacă vrem la European trebuie să depăşim orice obstacol, să răspundem cu forţă la forţă şi cu luptă la luptă, să facem un joc tactic bun. Consider că orice punct pe care îl aducem în clasament după această acţiune este un pas în plus către îndeplinirea obiectivului. Salut revenirea lui Ianis Hagi după o accidentare de lungă durată. Din păcate, ne lipsesc alţi jucători cu probleme medicale, dar trebuie să adunăm puncte. E un moment în care nu mai e timp pentru alibiuri, ci doar pentru fapte. Ianis a venit bine la lot, cu o dorinţă suplimentară, pentru că i-a lipsit echipa naţională. În concluzie, el e mult mai bine decât era în martie, iar în septembrie va fi şi mai bine decât e acum. El are susţinerea noastră totală şi dacă este aici înseamnă că poate ajuta echipa naţională’, a adăugat el.

Selecţionerul a făcut un apel la linişte către lumea fotbalului românesc, precizând că zvonurile şi discuţiile despre transferuri îi afectează pe jucătorii de la lot.

‘Mărturisesc că nu am avut foarte mulţi băieţi care să vină bine la această acţiune. Nu toţi au avut perioade bune în ultima vreme la cluburi, nu toţi şi-au îndeplinit obiectivele şi starea lor de spirit nu a fost una foarte bună. Mulţi au adus cu ei probleme, frustrări sau supărări. Eu spun că avem un grup bun cu calitate, dar avem nevoie de linişte atât cât se poate. Apelul meu este să mai avem un pic de răbdare cu aceste discuţii legate de transferuri, deşi ştiu că aceasta este perioada. Nu îmi place când se discută în spaţiul public de oferte de milioane, de mutări, de decizii, lucruri care nu s-au întâmplat şi nu sunt sigure. Nu acuz pe cineva, le facem toţi cei implicaţi în fenomen, însă e un fapt, lucrurile astea ajung la urechile băieţilor. Şi nu e uşor să deschizi internetul şi să citeşti despre situaţia ta de la club, mai ales când lucrurile nu sunt pozitive. Iar noi la naţională avem nevoie de concentrare. Trebuie ca toată suflarea fotbalului românesc să fie alături de echipa naţională într-un moment special cum e acesta. Pentru că aceste zvonuri nu fac bine’, a explicat Edward Iordănescu.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, vineri, de la ora 21:45, pe Stadionul ”Fadil Vokrri” din Prishtina, selecţionata Kosovo, într-o partidă contând pentru Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024.

Într-un al doilea meci din aceeași grupă, prima reprezentativă va juca împotriva Elveţiei, la 19 iunie (ora 21:45, Swissporarena din Lucerna), notează Agerpres.

sursa foto: Agerpres.ro