Edward Iordănescu – Datoria noastră e să dăm totul cu Elveţia pentru a rămâne neînvinşi

Selecţionerul Edward Iordănescu consideră că echipa naţională de fotbal a României are datoria să dea totul în partida cu Elveţia, pentru a rămâne neînvinsă în preliminariile EURO 2024 şi să termine grupa de calificare pe primul loc.

Tehnicianul a precizat că grupul de jucători pe care îl coordonează s-a ridicat la un alt nivel odată cu obţinerea calificării la EURO 2024 şi că nu trebuie să se mulţumească doar cu această performanţă. Iordănescu spune că partida cu Elveţia va fi “pe viaţă şi pe moarte”, deschisă oricărui rezultat.

Întrebat dacă îşi va prelungi contractul cu FRF după EURO 2024, Iordănescu a spus că nu este un subiect important şi a mulţumit conducerii federaţiei pentru încrederea acordată până acum.

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu 2-1 în penultimul său meci din Grupa I a preliminariilor. 

România avea nevoie de un punct pentru a se califica, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Neînvinsă după nouă meciuri, România este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1.

România va juca marți seară, de la ora 21.45, ultimul meci din grupă, pe Arena Naţională, contra Elveţiei.

sursa foto: Facebook/nationala de fotbal a României

Cele mai citite

Related Articles