CE handbal DanemarcaNaţionalele Danemarcei (deținătoarea titlului), Spaniei, Franţei şi Croaţiei s-au calificat în semifinalele Campionatului European de handbal masculin din Danemarca, după ultimele meciuri jucate, miercuri, în grupele principale ale competiţiei.

Miercuri s-au disputat ultimele partide din grupele principale ale CE din Danemarca, rezultatele stabilind formaţiile calificate, care sunt Danemarca şi Spania, din grupa 1, respectiv Franţa şi Croaţia, din grupa 2.

Până în această fază a competiţiei, echipa naţională a ţării gazdă, Danemarca, este singura neînvinsă.

Croaţia va întâlni Danemarca, deţinătoarea titlului şi echipă gazdă, în semifinalele Campionatului European de handbal masculin – EURO 2014, în timp ce Franţa va înfrunta Spania.

Croaţia a obţinut biletul pentru penultimul act în faţa Poloniei, pe care a învins-o în meciul decisiv cu scorul de 31-28, miercuri seara, la Aarhus. Echipa lui Glavko Goluza, condusă cu 15-14 la pauză, a marcat de cinci ori la rând în debutul reprizei secunde (19-15) şi nu a mai cedat frâiele jocului până la final. Croaţia a terminat pe treapta a treia a podiumului la ultimele trei competiţii internaţionale, CM 2013, JO 2012 şi EURO 2012.

Campioană olimpică în 1996 şi 2006 şi campioană mondială în 2003, Croaţia nu a cucerit niciodată titlul european, reuşind să ajung în finală la ediţiile din 2008 şi 2010, învinsă de Danemarca, respectiv Franţa.

Programul fazei finale (Herning):
Vineri
meciul pentru locul 5:
Islanda – Polonia
Semifinale:
Franţa – Spania
Danemarca – Croaţia
Duminică
Meciul pentru locul 3
Finala