Echipa națională masculină de handbal se află în cărțile calificării pentru Campionatul European

64

Echipa națională masculină de handbal se află în cărțile calificării pentru Campionatul European de anul viitor.

Tricolorii se află pe locul trei în grupa a 2-a a preliminariilor la doar un punct în spatele ocupantei locului secund, Belarus, reprezentativă pe care România o va întâlni joi, de la ora 19.00, în Sala Polivalentă din Craiova, fiind a cincea etapă din grupă.

Serbia a rămas în fruntea clasamentului cu 7 puncte, două mai mult decât Belarus și 3 decât România, care se întâlnesc în penultima etapă,astăzi, în Sala Polivalentă din Craiova. Polonia ocupă locul patru cu 3 puncte. Primele două clasate și cea mai bună formație de pe locul al treilea în cele șapte grupe se vor califica la turneul final din Croația, programat anul viitor în ianuarie.

Handbaliștii români sunt pregătiți de spaniolul Xavier Pascual, care a declarat că echipa va face tot posibilul pentru o victorie în partida cu Belarus, ce ar mări șansele României la calificare.

“Va fi un meci foarte greu cu Belarus. Cunoaștem calitatea adversarului nostru. Încercăm să ajungem la o formă foarte bună la ora meciului. Vom juca împotriva unei echipe foarte bune, care a participat la multe faze finale ale marilor competiții. Sper să pregătim în așa fel jocul încât să ajungem să jucăm cât mai bine. Mulți dintre jucători sunt însă obosiți, dar în timpul meciului vor trebui să dea totul. Nu putem promite că vom câștiga, dar promitem că vom face tot posibilul pe teren”, a declarat antrenorul naționalei masculine de handbal, Xavier Pascual.

Portarul echipei naționale Mihai Popescu este de părere că o calificare la Campionatul European este extrem de importantă pentru situația actuală a lotului masculin, care nu a mai fost prezent la un turneu final european din 1996.

“Este unul dintre cele mai importante meciuri pe care le avem în ultimii ani. Sper, din tot sufletul, ca să fim într-o formă cât mai bună la ora meciului și să câștigăm. Avem mare nevoie de public, îi rog pe această cale să se prezinte cât mai mulți la sală să ne susțină în orice moment. Este una dintre cele mai importante calificări pentru că dacă vom juca la turneul final al Campionatului European vom putea juca direct barajul pentru Campionatul Mondial și atunci ai două șanse pentru a juca în calificări pentru Jocurile Olimpice. Este o treaptă importantă pentru jucătorii tineri care vor veni din spate. Pentru viitorul handbalului masculin românesc această calificare este extrem de valoroasă. Însă va fi un meci greu, colegul meu de la echipă care este pivot la Belarus mi-a spus că ei se bazează foarte mult pe acest meci și asta înseamnă că vor fi motivați să câștige”, a spus Mihai Popescu.

Sorin Toacsen: Avem nevoie de sprijinul publicului craiovean

Directorul tehnic al loturilor naționale de handbal, Sorin Toacsen, este unul dintre cei care a prins ultimul Campionat European ca jucător al României și dorește ca meciul cu Belarus să aducă echipa națională din nou aproape de o prezență la competiția continentală, sperând totodată ca iubitorii de handbal din Craiova să le fie alături, joi seara.

“Eu am participat ultima oară ca jucător la Campionatul European 1996 din Spania. Îmi doresc și sper să ne calificăm la europenele din 2018 pentru că acești băieți merită. De când suntem în această formulă toate meciurile sunt importante pentru noi, pentru că ne dorim să redevenim o echipă competitivă, să fim respectați pe plan mondial și european. Muncim foarte mult și cred că băieții își doresc mai mult decât mine această calificare. Sper ca eforturile lor să fie confirmate, joi seara, printr-o victorie în fața Belarusului, care ne va face să ne păstrăm șanse bune de calificare. Aștept ca publicul craiovean să susțină echipa națională, iar faptul că handbalul masculin nu a mai fost prezent de mult la Craiova oamenii să vină să vadă jucătorii echipei naționale”, a declarat directorul tehnic Sorin Toacsen.

Oficialul Federației Române de Handbal a mai spus că ar vrea să vadă din nou o echipă performantă de handbal masculin în Bănie. “Îmi doresc să văd din nou o echipă bună de handbal masculin la Craiova, indiferent de numele pe care îl va avea. Handbalul masculin a fost primul care a adunat cei mai mulți oameni în Sala Polivalentă la Craiova, țin minte că erau foarte mulți oameni care veneau să vadă meciurile când Universitatea făcea performanță”.

sursa foto: ponturisipariuri