Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu bronz la Mondialele de la Budapesta

spadaEchipa feminină de spadă a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta, duminică, după ce a învins Franţa, cu scorul de 33-28, în finala mică.

Practic, Ana Maria Brânză, campioana europeană la spadă, a adus victoria echipei noastre, după ce înaintea ultimului duel, în care a întâlnit-o pe Josephine Jacques Andre Coquin, scorul era egal, 25-25. Franţuzoaica a condus cu 26-25 şi 27-26, dar Ana a reuşit să întoarcă scorul (28-27) şi apoi s-a desprins decisiv în ultimele secunde (30-27).

Franţa a condus marea majoritate a meciului, dar România a fost la o singură tuşă (18-19) în timpul duelului dintre Brânză şi Lauren Rembi. Simona Pop a reuşit egalarea (25-25), după un meci excelent cu Auriane Mallo (4-1), iar Ana Maria Brânză a adus victoria.

România (Ana Maria Brânză, Simona Pop, Raluca Sbârcia, Maria Udrea) a trecut în primul tur de Danemarca, scor 45-14, în optimi a învins Venezuela cu 45-30, pentru ca în sferturi să câştige, cu 36-32, în faţa Coreei de Sud (Choi Eun-sook, Choi Hyo-joo, Choi In-jeong, Shin A Lam), vicecampioană olimpică anul trecut la Londra. România a cedat în semifinale în faţa Rusiei, cu scorul de 33-44. Finala se va disputa între Rusia şi China (45-41 cu Franţa).

Echipa noastră, care câştigase ultimele două titluri mondiale (2011 la Catania şi 2010 la Paris), a adus a treia medalie a delegaţiei României la Mondialele de la Budapesta, după bronzul lui Tiberiu Dolniceanu la sabie masculin şi argintul echipei masculine de sabie. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles