Echipa de tenis a Spaniei a învins România, în turul doi al Cupei Davis

Echipa de tenis a Spaniei a învins România, după victoria obținută duminică de Roberto Bautista Agut (nr. 15 ATP) în fața lui Florin Mergea, în turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/Africa, și va juca în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială.

Agut s-a impus în fața lui Florin Mergea, înlocuitorul lui Marius Copil, accidentat, cu scorul de 6-4, 6-3, 6-2.

Spania conduce România cu 3-1 și nu mai poate pierde victoria înaintea ultimului meci al întâlnirii de la Cluj-Napoca dintre Adrian Ungur și Feliciano Lopez.

Schimbarea lui Marius Copil cu Florin Mergea din primul meci al zilei de duminică l-a descumpănit pe numărul 15 mondial. Spaniolul a avut inițial impresia că Mergea, un specialist al probei de dublu care nu a mai jucat un meci oficial de simplu de mai mulți ani, va fi o pradă ușoară și nu va trebui să se întrebuințeze prea mult, scrie Agerpres. Primele ghemuri l-au contrazis însă, jucătorul român reușind să se ridice la nivelul adversarului său și chiar să realizeze primul break al întâlnirii. El a condus în primul set cu 4-2, lucru care i-a surprins până și pe cei mai optimiști spectatori din Sala Polivalentă. Din păcate, Agut a schimbat rapid tactica și până la sfârșitul setului nu a mai pierdut niciun ghem, impunându-se cu 6-4.

În setul secund Roberto Bautista Agut a început să își arate din ce în ce mai mult valoarea. El a jucat mult mai agresiv, forțându-l pe Florin Mergea să greșească. Iar în al șaselea ghem al setului a realizat și break-ul, prelunând imediat conducerea cu 5-2. Mergea și-a mai câștigat o dată serviciul, dar setul era deja jucat. Spaniolul, care a servit patru ași în acest set, față de cei trei ai românului, a câștigat cu 6-3.

Al treilea și ultimul set a fost dominat în întregime de jucătorul spaniol, care a câștigat pe serviciul lui Florin Mergea chiar din primul ghem. Acesta din urmă a încercat de mai multe ori slice-ul, dar de fiecare dată mingea s-a oprit în fileu. Jucătorul român a avut un moment mai bun în ghemul patru, când a fost aproape de a restabili egalitatea. Cele două mingi de break au fost însă salvate de spaniol care s-a distanțat la 3-1, iar apoi a realizat break-ul ducând scorul la 4-1. În ghemul următor, la 40-0 pentru Agut, Mergea a reușit să câștige cel mai spectaculos punct al meciului într-un duel la fileu cu spaniolul care i-a ridicat în picioare pe cei 4.000 de spectatori prezenți în sală. A fost însă o palidă consolare pentru jucătorul român care a pierdut și acest ultim set cu 2-6.

În acest meci, Mergea a reușit cinci ași, la fel ca și spaniolul. În schimb, el a făcut trei duble greșeli, în timp ce Agut niciuna.

După primele două zile, Spania conducea România cu 2-1. Vineri, Feliciano Lopez l-a învins pe Marius Copil (scor 7-6 (4), 5-7, 6-4, 3-6, 6-3), iar Roberto Bautista Agut pe Adrian Ungur (scor 6-3, 6-2, 6-1). Sâmbătă, în meciul de dublu, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins cuplul Feliciano Lopez/Marc Lopez cu 3-6, 6-1,1-6, 7-5, 6-3.

Duminică, în ultimul meci al întâlnirii de la Cluj-Napoca, Adrian Ungur îl va întâlni pe Feliciano Lopez.

În Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se desfășoară, în perioada 15-17 iulie, meciul de tenis dintre România și Spania, în cadrul Cupei Davis, Grupa I Europa/Africa, turul 2. Învingătoarea din această întâlnire va susține un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Cele mai citite

Related Articles