Echipa CS Muncitoresc Reşiţa a debutat cu dreptul în Campionatul Naţional de şah al diviziei B

Campionatul National de Șah pe echipe, divizia B, a programat în  seria I un duel al Reşiţei. În prima etapă, echipa CS Muncitoresc a dispus la Polivalentă de concitadina Talbot  cu scorul de 4-0. La Arad, echipele ACS Vados 2 și ACS Vados 3 au încheiat la egalitate, 2-2 – rezultat  care favorizează gruparea CS Muncitoresc Reșița. Anul acesta, echipa clubului din Valea Domanului vizează locul I, şi implicit, promovarea în divizia A.

Partidele întâlnirii CS Muncitoresc – Talbot au fost dominate clar de echipierii Muncitorescului reşiţean: la prima masă, Alexandru Tunaru a dovedit încă o dată de ce este un candidat de maestru extrem de periculos. El l-a învins pe Horia Chițibea Luș (categoria I) cu un joc complicat, cu invadarea tăcută a poziției adversarului, câștigarea a doi pioni, scoaterea afară din joc a damei negre și apoi atac decisiv de mat.

 La masa a doua, marea speranță a șahului juvenil cărășan, Christian Arrydan Tamaș a abordat foarte calm partida cu Iosif Rusulescu. Chris a parat atacurile albului şi a preluat treptat iniţiativa. Pus sub presiune, Rusulescu a greşit, iar tânărul său adversar a profitat şi a luat punctul.

 La masa trei, veteranul Marin Căciun a cedat în faţa jocului ofensiv al tânărului Alex Korcsek.

Cea mai echilibrată partidă a opus juniorii Alin Stîngu și Tudor Boșcu. Partida a fost câştigată prin mat de Alin, după un joc dinamic şi creativ de ambele părţi.

Meciul Gloria Reșița- CS Lipova, care ar fi trebuit să se desfăşoare de asemenea în prima etapă, a fost amânat, la cererea echipei oaspete, pentru începutul lunii septembrie.

La sfârșitul acestei săptămâni se vor disputa în municipiul de pe Bârzava meciurile CS Talbot Reșița – CS Gloria Reșița şi CS Muncitorul Reșița – ACS Vados Arad 2, iar la  Arad va avea loc întâlnirea ACS Vados Arad 3 – CS Muncitoresc Reșița.

Cele mai citite

Related Articles