E oficial! Reşiţeanul Marius Cocioran merge la a treia Olimpiadă

Sportul reşiţean are din nou motive de mândrie! Veteranul Marius Cocioran, cel mai titrat mărşăluitor al Reşiţei şi al României,  este calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de 50 km marș. După cursa excelentă de la Podebrady, unde a şi stabilit un nou record naţional, Marius era aproape sigur de calificare – iar ultimele îndoieli au fost spulberate astăzi. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român i-a urat lui Marius Cocioran bun venit în echipa olimpică – Team Romania:

“Marius Cocioran este calificat la Jocurile Olimpice Tokyo  în proba de 50 km marș! Atletul român se află pe locul 84 în clasamentul mondial al probei cu 1141 de puncte și conform IAAF a fost confirmat calificat. Cel mai important rezultat a fost realizat la Campionatele Europene de Marș de la Podebrady (Cehia), locul 12. Elevul antrenorului Octavian Măzăran a stabilit și un nou record naținal, cu timpul de 3h 55min 29 de secunde.

Marius Cocioran este al şaselea atlet care obţine calificarea la JO Tokyo 2020, după Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Alin Firfirică (aruncarea discului).

România are acum 86 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Felicitări, Marius! Bine ai venit în Echipa Olimpică – Team Romania!”, se arată în mesajul postat pe pagina de facebook a forului olimpic naţional.

foto: facebook Comitetul Olimpic si Sportiv Român

De același autor

Related Articles