Duelul campioanelor la Roland Garos: Halep – Kasatkina

107

Simona Halep s-a calificat în runda a treia a Grand Slam-ului de la Paris și o va înfrunta pe Daria Kasatkina care la fel ca și românca este fostă câștigătoare a Roland Garros-ul junioarelor, în 2014. A patra jucătoare a lumii a bifat această competiție în urmă cu mai bine de nouă ani, scrie Digisport.ro

După succesele cu Jana Cepelova, 6-2, 6-3, și cu Tatjana Maria, 6-4, 6-3, românca noastră o va întâlni pentru un loc în optimile de finală ale celui de-al doilea Grand Slam din 2017 pe Daria Kasatkina, favorită 26, care a trecut de Marketa Vondrousova (17 ani), cu 7-6(1), 6-4.

Amândouă, campioane la junioare

Rusoaica de 20 de ani, cotată locul 28 WTA, la fel ca și Halep, este fostă câștigătoare a Roland Garros-ul rezervat junioarelor. În 2014, ea a câștigat titlul după ce a învins-o pe Ivana Jorovic în finală. Și pe ultima adversară, Vondrousova, a întâlnit-o tot la acea ediție a turneului rezervat junioarelor, în semifinale, când a câștigat în trei seturi.

Înainte, în ediția din 2008, Simona Halep câştiga Roland Garros-ul junioarelor după o finală cu altă româncă, Elena Bogdan. Cele două intrau pe tabloul de dublu, la junioare, din postura de principale favorite, dar au fost eliminate chiar din primul tur în faţa rusoaicelor Savinykh şi Sirotnika, scor 7-6(5), 6-7(6), 8-10. La simplu, România participa la turneul junioarelor la simplu cu trei reprezentante pe lista capilor de serie. Ana Bogdan – favorită numărul patru, Elena Bogdan – favorită numărul nouă şi Simona Halep – favorită numărul 10. Halep a ajuns până în finala cu Elena Bogdan, pe care a învins cu scorul 6-4, 6-7(3), 6-2. Apoi a urmat ascensiunea constănțencei.

Halep și rusoaica s-au întâlnit în premieră tot în turul 3, al turneului de la Miami, când Simona a învins-o pe rusoaica Daria Kasatkina, atunci locul 36 WTA, scor 6-3, 7-5. ”Ea e jucătoare tânără, are timp să-și îmbunătățească jocul”, declara românca în urmă cu un an, după ce a învins-o.

Partida dintre Simona Halep și Daria Kasatkina va avea loc sâmbătă. Ora de start va fi anunțată vineri după-amiaza, atunci când organizatorii vor publica întregul program al zilei a șaptea.