Duel cărăşean în Liga a III-a: Progresul Ezeriş şi Voinţa Lupac se înfruntă la Reşiţa

Playout-ul LigII a III-a de fotbal programează în acest weekend jocurile etapei a 8-a – rundă în care are loc ultimul duel cărăşean al sezonului. Pe stadionul Gloria din Reşiţa, Progresul Ezeriş primeşte astăzi replica Voinţei Lupac. Cele două formaţii se află la extremele clasamentului seriei a 7-a: Lupacul e lider în playout , în timp ce echipa din Ezeriş se află pe ultima poziţie şi este practic retrogradată. În actuala conjunctură, nu mai putem vorbi despre un derby judeţean, recunoaşte directorul sportiv al Progresului, Cristian Şodâncă.

„Un fel de derby din punct de vedere al ambițiilor, poate – sau al dorințelor noastre și ale lor de a juca mai bine unii împotriva altora. Dar, din punctul de vedere al clasamentului, nu mai este un derby, este doar un joc. Noi ne-am resemnat cu ideea că la anul vom evolua în liga a 4-a, încercăm să pregătim cât de cât echipa pentru sezonul următor. Vom da credit mai mult jucătorilor mai tineri pe care o să ne bazăm și la anul. O să încercăm să jucăm cât putem de bine, să obținem punct sau puncte, cât putem, maximum din fiecare meci, chiar dacă o să includem și tineri în echipa de start. Noi și până acum am avut cam 5-6 jucători tineri, din grupele de vârstă cerute de regulament.”

 Partida Progresul-Voinţa se dispută în această după-amiază, de la ora 18.00. În aceeaşi etapă, dar în playoff, liderul seriei a 8-a, CSM Reşiţa, va primi acasă replica ocupantei locului doi, Şoimii Lipova. Rossonerii vor victoria, chiar dacă meciul nu mai are vreo miză. Echipa din Valea Domanului şi-a asigurat locul I în serie, indiferent de rezultatele din ultimele două runde. Partida CSM Reşiţa-Şomii Lipova se dispută sâmbătă, 13 mai, de la ora 18.00, pe stadionul Mircea Chivu.

De același autor

Related Articles