Doliu în fotbal. Fostul selecţioner al Angliei, Terry Venables, a murit

Fostul selecţioner al Angliei, Terry Venables, a murit la vârsta de 80 de ani, în urma unei boli îndelungate, scrie BBC, citat de news.ro.

Venables a antrenat Anglia din 1994 până în 1996, conducând-o în special până în semifinalele Euro 96 pe teren propriu.

De asemenea, a mai fost antrenor la Barcelona, Tottenham şi Australia.

„Suntem total devastaţi de pierderea unui soţ şi tată minunat, care s-a stins în pace ieri, după o lungă boală”, se arată într-un comunicat al familiei.

“Cerem să ni se acorde intimitate în acest moment incredibil de trist pentru a ne permite să plângem pierderea acestui om minunat pe care am fost atât de norocoşi să îl avem în viaţa noastră”, a precizat familia.

În calitate de jucător, mijlocaşul Venables a avut două selecţii pentru Anglia şi peste 500 de apariţii la club între 1960 şi 1975, în mare parte pentru Chelsea, QPR şi Tottenham.

Fostul căpitan al Angliei Gary Lineker, care a jucat, de asemenea, sub comanda lui Venables la Barcelona, a declarat: „Devastat să aud că Terry Venables a murit. Cel mai bun, cel mai inovator antrenor pentru care am avut privilegiul şi plăcerea de a juca. A fost mult mai mult, însă, decât un mare manager. Era plin de viaţă, era fermecător, era spiritual, era un prieten. Ne va lipsi enorm de mult”.

Fostul căpitan al Angliei Alan Shearer, membru al echipei de la Euro 96, a declarat: „O veste extrem de tristă. Marele Terry Venables s-a stins din viaţă. RIP Boss. Îţi datorez atât de mult. Ai fost uimitor”.

Tottenham a anunţat că va ţine un minut de aplauze înainte de meciul de duminică din Premier League cu Aston Villa, iar jucătorii vor purta banderole negre.

„Clubul este extrem de întristat să afle de decesul fostului jucător şi manager Terry Venables”, a declarat Spurs.

„Cele mai profunde condoleanţe sunt alături de prietenii şi familia lui Terry în aceste momente incredibil de dificile”, a precizat clubul.

Foto Tottenham Hotspur/ Facebook

Cele mai citite

Related Articles