Doi ani fără Kobe Bryant…

Se împlinesc astăzi doi ani de la trecerea în eternitate a legendei NBA, Kobe Bryant, unul dintre cei mai mari jucători de baschet ai planetei.

Pe 26 ianuarie 2020, vedeta cunoscutei echipe Los Angeles Lakers a pierit într-un accident de elicopter în care şi-au mai pierdut viaţa alte opt persoane – inclusiv fiica de 13 ani a lui Kobe, Gianna Bryant. Legendarul jucător a lăsat în urmă o mulţime de fani îndureraţi, dar şi o avere de peste o jumătate de miliard de dolari, care a făcut ulterior obiectul mai multor acţiuni în instanţă.


Pe lângă performanţele de la LA Lakers, cu care a câştigat cinci campionate, Kobe Bryant a scris o pagină de istorie şi în cinematografia americană: el a devenit în 2018 primul sportiv de performanţă câştigător al unui premiu Oscar. Premiul i-a revenit pentru scurtmetrajul de animaţie „Dear Basketball”, produs chiar de Granity Studios, studioul său multimedia. Scenariul acestei producţii a fost inspirat chiar dintr-un poem pe care legenda celor de la Lakers l-a scris înaintea meciului său de retragere, în 2016. El a fost şi vocea naratorului filmului. Muzica acestui scurtmetraj a fost compusă de marele compozitor John Williams, cel care are în palmares nu mai puţin de cinci premii Oscar.


La moartea baschetbalistului, moștenirea sa a intrat în posesia soției, Vanessa Bryant, care s-a judecat chiar cu propria mamă pentru considerabila avere adunată de legendarul jucător. Aceasta a acţionat în instanţă împotriva fiice sale, acuzând-o că nu a respectat dorințele ginerelui ei și a dat-o afară din casă după decesul lui Kobe Bryant.
Sursa foto: Eurosport

De același autor

Related Articles