Djokovic, din nou în detenţie! Deznodământul telenovelei australiene se va cunoaşte mâine

Tenismanul Novak Djokovic, jucătorul a cărui aventură australiană a împărţit opinia publică mondială în două mari tabere, a fost reținut din nou sâmbătă dimineața. Acţiunea a fost desfăşurată de autoritățile de frontieră din Melbourne, care l-au plasat în detenție la hotelul Park din Melbourne, unde sârbul a mai fost reţinut anterior timp de patru zile. Djokovic va rămâne aici până la audierile finale de duminică, în urma cărora se va decide dacă va fi sau nu deportat din Australia. Colegul şi rivalul Rafael Nadal a cedat între timp insistenţelor jurnaliştilor şi a vorbit despre acest caz:

“Îi doresc numai bine. Îl respect cu adevărat, chiar dacă nu sunt de acord cu multe dintre lucrurile pe care le-a făcut în ultimele două săptămâni. Dacă va juca, bine. Dacă nu, Australian Open va rămâne un mare turneu, cu sau fără el. Acesta e punctul meu de vedere”, a spus Nadal, adăugând că îşi doreşte ca lumea să vorbească din nou despre tenis.

Mult mai tranşant a fost Darren Cahill. Fostul antrenor al Simonei Halep e de părere că s-au făcut greşeli mari de ambele părţi:

“Toată lumea a greșit. Novak, Tennis Australia, guvernul Victoriei, guvernul federal. A ieşit un dezastru. Ar fi trebuit să se ia o decizie dură, ținând cont prin ce au trecut australienii. Fă-ți vaccinul și vino să joci la Australian Open. Dacă nu, poate ne vedem în 2023. Nu este loc de interpretări”, este mesajul postat de Cahill pe o reţea de socializare.

În cazul în care apelul lui Djokovic va fi respins,  numărul 1 mondial riscă să nu mai primească altă viză pentru intrarea în Australia vreme de 3 ani. De remarcat că, dacă sârbul nu va fi primit la start, de la turneul din acest an vor lipsi campionii ultimelor 12 ediții: Novak Djokovic, Roger Federer și Stan Wawrinka.

Cele mai citite

Related Articles