Diana Bulimar- argint şi Andrei Muntean- bronz, la Doha

podiumul la paralele, la Doha, cu Diana Bulimar medaliata cu argint

Timişoreanca Diana Bulimar s-a clasat a doua în finala de la paralele, iar Andrei Muntean a terminat pe trei la inele joi, 26 martie, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha. Sportiva originară din Oţelu Roşu, Laura Jurca s-a clasat a patra. Ierarhia din finala de la paralele a suferit o totală modificare în comparație cu calificările. Învingătoare avea să fie Youna Dufournet (Franța). Diana Bulimar, în schimb, a avut o execuție mult mai bună decât în calificări, fiind notată în final cu 13,600, pentru a încheia, astfel, pe locul 2. Două locuri a urcat în clasament și Jessica Diacci (13,250), în timp ce Laura Jurca a făcut trei „pași” înapoi, din postura de lider, încheind competiția pe poziția a 4-a, cu un total de 13,175.

La inele, Andrei Muntean a ocupat locul al treilea. Campionul olimpic Arthur Zanetti (Brazilia) și-a valorificat atuurile de favorit principal al inelelor, reușind să se impună cu un total de 15,725, pentru locul secund producându-se o schimbare de poziții între cei doi gimnaști armeni Artur Tovmasyan (acum locul 2, cu 15,425) și Davtyan Vahagn, în timp ce Andrei Muntean a rămas pe aceeași treaptă de „bronz” a podiumului, cu un punctaj similar cu cel din calificări (15,325).

În finalele de vineri, la bârnă (16:35, ora României) vor evolua Bulimar şi Jurca, la sol (17:45) va fi prezentă Laura Jurca. Andrei Muntean şi Marius Berbecar vor concura la sărituri (16:00) şi la paralele (17:15), iar timişoreanul Vlad Cotuna şi Cristian Băţagă la bară (18:25).

sursa foto: romgym.ro/

(Adina Niţă)

podiumul la inele la Doha, cu Andrei Muntean medaliat cu bronz

De același autor

Related Articles