De la speranţă la certitudine. Handbalista cărăşeană Maria Soroceanu îşi continuă cu succes cariera la Rapid

Junioara Maria Soroceanu, cel mai bun produs al handbalului din Băile Herculane, îşi continuă cu succes cariera la Rapid Bucureşti. După un sezon în care a avut parte de multe satisfacţii – inclusiv debutul la echipa de senioare a giuleştencelor – tânăra jucătoare s-a întors acasă, pentru a petrece o scurtă vacanţă alături de cei dragi. Paul Sever Smadu a aflat cum a fost anul 2023 pentru Maria Soroceanu.

“Pentru mine anul 2023 a însemnat un an în care am progresat foarte foarte mult, din punctul meu de vedere. Multe antrenamente, meciuri foarte bine jucate, am ajuns să mă antrenez și cu echipa de senioare – pot să zic că am dat ce am putut anul acesta.

Ca rezultate, anul acesta în vară am câștigat junioarele II cu dna antrenoare Ileana Morari, am avut stagii cu lotul de junioare, am luat locul doi la FOTE, am luat locul 11 la European. Am început să jucăm tot mai bine, am câștigat cu CSM București și la junioare și la tineret – și am ajuns să mă antrenez cu echipa de senioare, unde,  pe parcurs, am şi debutat într-un meci, la Târgu Jiu. Am avut emoții cum n-am avut toată viața mea, dar a fost bine, mă bucur că au avut încredere în mine. Am debutat la Târgu Jiu, destul de aproape de Herculane, şi am avut suporteri și de acasă, normal. Nu putea să lipsească dl antrenor Toma Drăgoiu, căruia îi mulţumesc foarte mult că a fost prezent acolo – a însemnat foarte mult pentru mine.

În echipa de senioare a Rapidului am colege care sunt multiple campioane europene și mondiale cu naționale și mă bucur foarte mult că fac parte din lot ca să mă antrenez cu ele – am foarte multe de învățat de la asemenea handbaliste. E visul oricărei jucătoare să învețe și să joace lângă handbaliste mari.  M-au primit foarte călduros, mi-au arătat, mi-au explicat, au încercat să mă învețe, au avut răbdare, chiar dacă făceam anumite greșeli, și mă bucur foarte mult că am intrat bine în echipă. Visul meu cel mai mare este să devin cea mai bună handbalistă. Atât la Rapid, cât şi la lotul național sunt antrenamente intense, se pune foarte mult accent pe muncă, pe dorinţa de a fi cele mai bune.

Mă gândesc adeseori la locurile de unde am plecat, la prima mea echipă, ACS Băile Herculane, e un dor foarte mare.  Acum, în vacanţa de la Herculane, ies cu prietenii, cu familia şi mai fac alergări la sală. Trebuie să am grijă și la greutate – dar nu cred că se pune problema la mine. Voi relua pregătirile la București pe 4 ianuarie. Pentru anul 2024 vreau cât mai multe succese, medalia de aur și la tineret, și la junioare – iar cu lotul naţional să ajungem cât mai departe, să câștigăm și noi Mondialul sau Europeanul de peste doi ani.”

1 COMENTARIU

  1. Felicitări pentru tot ce ai realizat, Maria! Mult succes în continuare. Îți urmaresc evolutia si te sustin!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles