De la agonie la extaz! CSM Reşiţa învinge la Deva, după o revenire de poveste

Prima manşă a dublei dintre CSM Deva şi CSM Reşiţa a avut de toate: faze frumoase, goluri spectaculoase şi o incredibilă răsturnare de scor. Începutul de meci a aparţinut clar Reşiţei, care a dat mari emoţii gazdelor în primele 10 minute ale întâlnirii. Alexandru Dane a trimis mingea în bară, iar Marian Drăghiceanu şi Vlad Chera au ratat şi ei ocazii mari la poarta adversă.

Ulterior, jocul a devenit mai echilibrat, iar şansa a fost de partea Devei: în minutul 34, Andrei Iana a reuşit o frumoasă acţiune personală şi a deschis scorul cu un şut de la circa 11 metri, direct sub transversala porţii lui Zimmermann. Prima repriză, dominată în general de reşiţeni, s-a încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea gazdelor din Deva. Repriza a doua a întâlnirii de pe stadionul Cetate a debutat la fel ca prima, cu un forcing ofensiv al echipei rossonere, care a mai avut o bară – nimerită de Vlad Chera în minutul 48. De marcat, au marcat însă tot gazdele: Erwin Bloj a făcut 2-0 în minutul 50 la o poziţionare defectuoasă a defensivei reşiţene.


Norocul Devei s-a încheiat însă aici. CSM Reşiţa n-a depus armele, iar eforturile ofensive ale rossonerilor s-au concretizat prima oară în minutul 62, când a ieşit la rampă tânărul Alex Negru. Reşiţeanul a luat o acţiune pe cont propriu în flancul stâng, a intrat în careul Devei, a driblat toată defensiva gazdelor şi l-a învins pe portarul Bădescu cu un şut la colţul lung. Minutul 68 avea să aducă aducă golul egalizator, şi mai frumos decât primul: “vrăjitorul” Marian Drăghiceanu a înscris direct dintr-o lovitură liberă executată din lateral, de la circa 20 de metri. Mingea trimisă cu efect a zburat peste goalkeeperul advers şi s-a oprit în vinclul porţii devene. În minutul 73, gazdele au rămas şi în 10 oameni, după eliminarea lui Iordache la al doilea galben. În aceste condiţii, superioritatea reşiţeană s-a accentuat, iar rossonerii au înscris în prelungiri (min.96) golul unei victorii incredibile. Drăghiceanu a executat impecabil o lovitură de colţ de pe dreapta, iar lovitura de cap a lui Cornel Ardei a stabilit scorul final: CSM Deva-CSM Reşiţa 2-3. După joc, trupa lui Călin Cheregi s-a bucurat alături de inimoasa Guardia Ultra – care a mobilizat o mulţime de suporteri pentru primul episod al finalei de promovare.

“Ce să vă spun, am trecut de la agonie la extaz – pentru că, dacă luăm primele 15 minute, trebuia să avem noi cel puţin un gol sau două. Contrar cursul jocului, a fost 1-0 pentru ei, pe urmă puțin am căzut psihic – iar pe o greșeală s-a făcut 2-0. Din păcate, în acel moment a trebuit ca să schimb toate aspectele tactice, dar mă bucur că am reușit să gestionăm situaţia, să ieșim pe teren cu totul și cu totul altă echipă. Efectiv am produs fotbal. Mulţumesc jucătorilor și nu în ultimul rând acestor minunaţi suporteri pe care îi simt că fac parte din familia mea. Le mulțumesc foarte mult pentru tot ceea ce fac pentru noi.”

CSM Deva: Bădescu – Vișan, Al. Iordache, D. Creciunesc, Doboș – Iana, Bedea, Fl. Stelea, Bloj – Al. I. Popescu, Dănăilă. Rezerve: Frumuzache – Țoiu, Rol. Kelemen, Branea, Mih. Neagoe, Maroșan, Filipaș, Opriș, Pencea.
Antrenor: Ștefan Nanu


CSM Reșița: Zimmermann – C. Ardei, Rimovecz, Fota, Chera, Al. Negru, I. Popescu, Bărboianu, Velcotă, Drăghiceanu, Dane. Rezerve: Ct. Căpățână – Szijj, Domil, Dudea, Gakou, Rob. Petre, Trancă, Breșneni, Gomboș
Antrenor: Călin Cheregi

Returul jocului cu Deva se dispută în Valea Domanului miercuri, 7 iunie, de la ora 17.30.

1 COMENTARIU

  1. Cu un arbitru în teren care a fost al 12-lea jucător al Reșiței, evident piezi un meci în care primești si al 2-lea galben foarte ușor. Practic s-a jucat 10 pe 12.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles