De 1 Decembrie, Alina Vuc a intrat în rolul Ecaterinei Teodoroiu! Pictorial special cu cea mai valoroasă luptătoare a României

”Pe-aici nu se trece!” este sloganul pictorialului în care Alina Vuc ține drapelul României în mână, într-un cadru de război. De Ziua Națională, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a publicat o ediție specială a Revistei Magazin Olimpic.  Vicecampioană mondială și calificată la JO de la Tokyo, valoroasa luptătoare Alina Vuc, o eroină modernă, a intrat în pielea eroinei din Primul Război Mondial – Ecaterina Teodoroiu. O paralelă care a trezit desigur emoţii în sufletul reşiţencei Alina Vuc. Clipul video realizat cu acest prilej poate fi vizionat aici.

https://www.facebook.com/frlupte/videos/749073522356955

„Cred că ne asemănăm dintr-un punct de vedere, pentru că Ecaterina Teodoroiu a scris istorie într-o lume a bărbaţilor, înconjurată de bărbaţi. La fel şi eu, am scris istorie pentru luptele feminine româneşti, într-o lume care la început a fost doar pentru bărbaţi, pentru că nu existau lupte feminine când s-a început practicarea acestui sport. Mă impresionează spiritul acelor filme, sunt interesată de istorie, şi de aceea cred că sunt interesată şi de istoria pe care o vor avea cei care vin în urma noastră. Am medalii la campionatele europene şi mondiale la toate categoriile de vârstă, dar cele mai importante medalii pe care le-am adus pentru România sunt singurele două medalii obţinute la Campionatele Mondiale de luptele feminine româneşti. Sper să mai pot scrie o pagină de istorie şi să aduc României şi prima medalie olimpică la lupte feminine”, a declarat Alina Vuc.

Desemnată în ultimii trei ani drept cea mai bună luptătoare Federației, Alina Vuc a fost declarată anul acesta şi cea mai bună luptătoare a lumii la categoria 50 de kg. La frumoasa vârstă de 27 de ani, Alina Vuc este marea speranță a luptelor românești pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

sursa foto: facebook Federatia Română de Lupte