David Popovici şi-a fixat obiectivul pentru 2024: cel puţin o medalie la Olimpiada pariziană!

Dublul campion mondial şi european la înot David Popovici a declarat, într-o conferinţă de presă organizată cu prilejul lansării Academiei de înot a Clubului Sportiv Dinamo, că îşi doreşte cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce la precedenta ediţie şi-a îndeplinit visul de a participa.

„La 16 ani am reuşit să mă calific la Jocurile Olimpice, aşa cum mi-am dorit de când eram mic. Chiar la 11 ani am avut un tort cu cercurile olimpice şi Jocurile Olimpice 2020. Deci mi-am îndeplinit visul de a participa, acum, după experienţa de acolo, sigur că îmi doresc cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris”, a spus Popovici, citat de Agerpres. La JO de la Tokyo, românul s-a clasat pe patru la 200 m liber (la 2 sutimi de bronz) şi pe şapte la 100 m liber.

Înotătorul român afirmă că a intrat în „stadiul plictisitor” al pregătirii, având în vedere că abia în luna iulie sunt programate Campionatele Mondiale.

„Pregătirea mea merge bine, am intrat în stadiul plictisitor al ei. Pentru că nu există competiţii prea curând. E momentul perfect să plecăm în cantonamente şi să construim o bază foarte bună şi puternică pentru singurul meu concurs important din vara asta, Campionatele Mondiale în bazin lung. Mă gândesc la un nou titlu mondial. Vom pleca în cantonament în Tenerife unde vom petrece trei săptămâni, la fel ca anul trecut. E un mediu în care nu ai multe lucruri de făcut, doar antrenament, hotel, masă, somn şi în plus învăţat”, a precizat sportivul.

„Aceasta este cam cea mai grea perioadă din punct de vedere al antrenamentelor, pentru că vor fi cele mai grele, cele mai lungi şi cele mai plictisitoare. Dar am mai trecut prin asta şi o să o fac din nou. Face parte din sportul de performanţă, eu mi-am asumat asta, ştiu ce înseamnă. Până şi plictiseala aia este o plictiseală care mie îmi face bine. Orice antrenament de peste 5-6.000 de metri poate deveni plictisitor, dar repet, face parte din sportul de performanţă. Fiecare sportiv ştie că la baza factorilor care decid cine devine cel mai bun repetiţia este mama învăţăturii. Ăsta este principiul de bază”, a adăugat Popovici.

Sportivul a explicat că în paralel cu antrenamentele este preocupat şi de pregătirea şcolară.

„Sunt în clasa a 12-a, trebuie să balansez totul şi cu Bacalaureatul. Fac meditaţii, învăţ, trebuie să îmi fac timp de ambele lucruri. La Bac voi da română, istorie şi mai am să-mi aleg o materie. În ceea ce priveşte facultatea încă nu m-am decis”, a menţionat înotătorul.

Manager al Academiei de înot CS Dinamo a fost numit Mihai Popovici, tatăl dublului campion mondial şi european. Acesta a menţionat că proiectul îşi propune să iniţieze, în următorii 10 ani, 15.000 de copii, dintre care cel puţin unul să participe la Jocurile Olimpice din 2028.

sursa foto: Agerpres

De același autor

Related Articles