David Popovici, de neînvins! Calificare în finala mondială la 100 m, cu un nou record

Semifinalele probei de 100 m liber de la Mondialul din Budapesta l-au avut din nou în prim-plan pe fenomenalul David Popovici, care reuşeşte calificarea în finală cu un nou record al lumii la juniori! 47 de secunde şi 13 sutimi – atât i-a trebuit copilului-minune al înotului mondial pentru a parcurge cei 100 de metri ai celei mai atractive probe din nataţie.

Francezul Maxime Grousset a fost cel mai rapid în prima semifinală. Cu 47 de secunde şi 54 de sutimi, înotătorul din Hexagon a bătut timpul obţinut de Popovici în calificări – dar ultimul cuvânt avea să-l aibă tânărul tricolor, în semifinala a doua. Juniorul de 17 ani a făcut o cursă excelentă, încununată cu un nou record mondial de juniori: 47 de secunde şi 13 sutimi! Calificat în finală cu cel mai bun timp, David Popovici e mare favorit la aurul care va fi pus în joc mâine seară.

După ce a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie la 200 m liber, juniorul David Popovici are şansa de a lua al doilea titlu la Mondialul de seniori de la Budapesta. Bătălia pentru aur se dă mâine, 22 iunie. Iubitorii sportului vor putea urmări cursa de la ora 19.20, pe TVR 1.

Iată tabloul finalei:

Cele mai citite

Related Articles