David Popovici, cel mai bun înotător european al anului 2022!

Încă o distincţie pentru racheta nataţiei româneşti şi mondiale! David Popovici a fost votat cel mai bun înotător european al anului 2022, în cadrul premiilor Ligii Europene de Nataţie, pe anul trecut.

Popovici s-a impus în clasamentul publicat de LEN cu 56,16%, devansându-i pe maghiarul Kristof Milak (22,71%), italianul Thomas Ceccon (13,79%), francezul Leon Marchand (4,77%) şi un alt italian, Nicolo Martinenghi (2,56%).

Popovici a cucerit anul trecut două medalii de aur la Mondiale şi două la Europene – în probele de 100 şi 200 m liber,  stabilind cu acest prilej şi un nou record mondial în proba de 100 liber. De asemenea, el a cucerit un argint la Mondialele în bazin scurt, plus trei titluri mondiale şi patru europene la nivel de juniori.

România a avut un laureat şi la sărituri de la mare înălţime, masculin. Este vorba despre Constantin Popovici, campionul european in exerciţiu şi al cincilea clasat în clasamentul World Series.

Acestea au fost primele distincţii obţinute de România în cadrul Premiilor Ligii Europene, distincţii care se acordă din 2008.

De același autor

Related Articles