Dansatori de argint! Bogdan Kostner şi Andreea Dumitru au devenit vicecampioni mondiali în Armenia

Toamnă frumoasă pentru clubul Mystic din Reşiţa! După aurul mondial cucerit la Sibiu de Marius Pădurean şi Adelina Stanciu, a strălucit pe ringul de dans şi perechea Bogdan Kostner-Andreea Dumitru. În cadrul Campionatelor Mondiale din Armenia, reşiţenii au cucerit medalia de argint la Tineret Latino.  Chiar dacă n-au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, Bogdan şi Andreea au fost câştigători în ochii spectatorilor, spune antrenorul Alexandru Holecz, care se declară pe deplin mulţumit de evoluţia elevilor săi.

“Acest Campionat Mondial, pentru cei care nu ştiu, a fost organizat la Erevan. La acest Campionat Mondial, la care s-au prezentat 58 de perechi din întreaga lume, Bogdan și Andreea au reprezentat România  – și, din fericire, au reprezentat țara noastră cu succes, reușind să dubleze rezultatul de anul trecut. Ei au devenit pentru a doua oară campioni ai lumii. Încă de la prima rundă a competiției au reușit să aibă evoluții foarte bune, urmând ca în fiecare rundă în calificări să crească nivelul de performanță, iar asta pe mine m-a făcut să fiu foarte foarte mândru de tot ceea ce ei au reușit să realizeze în această zi a Campionatului Mondial. Pe locul întâi a fost o pereche care a reprezentat Kirghistanul, o pereche compusă din sportivi ruși – dar ceea ce mă încântă pe mine a fost faptul că Andreea și Bogdan au reușit să câștige sută la sută publicul, și nu numai – au câștigat inclusiv adversarii care au părăsit concursul în rundele de calificare și au rămas să vizioneze competiţia mai departe, până în galele finale.  Inclusiv aceștia au fost alături de noi, dându-ne de înțeles că noi am fi meritat să fim câștigătorii acestui Mondial. De altfel, am fost foarte aproape de titlu, pentru că această dispută între cele două perechi de pe locul I și de pe locul II n-a fost una foarte clară – în sensul că perechile au fost sensibil egale din punctul de vedere al punctajului. Competiția fiind în Armenia, vă dați eama că Rusia are o influență foarte mare în acea zonă – și să nu uităm că este un sport în care factorul uman este decisiv.

Este foarte important să reamintim tuturor celor care ne urmăresc și ne apreciază activitatea că în 2023 clubul nostru a adus, prin cele două perechi, Bogdan Kostener-Andreea Dumitru şi Marius Pădurean-Adelina Stanciu, un titlu de campioni mondiali, trei titluri de vicecampioni mondiali și un titlu de vicecampioni europeni. Suntem singurul club care reușește să aducă aceste performanțe țării noastre, și sper din suflet ca acest lucru să ajungă și la urechile autorităților – care poate pe viitor o să ne întindă o mână mai largă de ajutor, ca să spun aș.a Pentru aceste competiţii, sprijinul a fost în totalitate din partea Federaţiei Române de Dans Sportiv, autoritățile locale și județene neavând nicio implicare în deplasările la aceste competiții mondiale şi  europene.”

Cele mai citite

Related Articles