Reşiţeanul Daniel Crista a început în forţă Turul Ciclist al României. Sportivul legitimat la Steaua a încheiat pe locul doi prima rundă, prologul de la Timișoara. Cursa a fost câștigată de maghiarul Janos Pelikan, urmat de Daniel Crista și de germanul Justin Wolf. Stabilit chiar în Timişoara, Crista s-a arătat plăcut impresionat de sprijinul fanilor de aici.

“Mă bucur foarte mult că turul încă pleacă de la Timişoara. Sper să păstrăm tradiţia, să plecăm de la vest spre est. Eu în momentul de faţă locuiesc aici şi mă bucur mult că au fost foarte mulţi cunoscuţi pe traseu, oameni care mă încurajau, îmi spuneau numele. Mi-au dat o putere incredibilă. Se simte atmosfera, chiar ne-a lipsit foarte mult acest lucru. Din păcate, anul trecut oamenii nu au prea fost lăsaţi să vină pe traseu. Eu, practicând velodromul în sală închisă, fac fără spectatori. E o senzaţie incredibilă să concurezi cu public. Am vrut să încep cu un rezultat foarte bun în prolog, eu m-am antrenat foarte mult pe distanţe scurte, cu efort intens, aşa că nu am aşteptări foarte mari la etape. Sper doar să-l ajut pe Edi Grosu să câştige o etapă sau două, acesta ar fi obiectivul”, a declarat bănăţeanul.

Turul ciclist al României programează astăzi prima etapă, care se desfăşoară pe traseul Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Hațeg – Hunedoara – Deva. Daniel Crista, care este component al echipei naţionale a României, va participa în această toamnă şi la Campionatul Mondial pe velodrom.

foto: facebook Daniel Crista