Cvintuplu campion de snooker, Ronnie O’Sullivan, a refuzat să aranjeze un meci pentru bani

Ronnie O'SullivanEnglezul Ronnie O’Sullivan, de cinci ori campion mondial la snooker, a declarat că i s-a oferit suma de 20.000 de lire sterline (23.600 de euro) pentru a aranja un meci, însă a refuzat.

‘Sullivan a afirmat că oferta a primit-o în urmă cu zece ani, înaintea unui meci contând pentru Premier League, din partea unei persoane pe care o cunoştea, informează espn.co.uk.

“Cineva m-a sunat şi mi-a spus că ar vrea să ne întâlnim în pădure şi să facem o plimbare. Ofereau 20.000 de lire. Banii ăştia îi puteam obţine în câteva seri de muncă”, a spus O’Sullivan în autobiografia sa.

Ulterior, O’Sullivan, în vârstă de 37 de ani, a precizat la BBC Radio 5 Live că nu poate aranja meciuri. “Nu pot să o fac. Îmi place să joc, iar snooker-ul mi-a oferit o viaţă bogată. Nu e vorba doar despre bani. Fără snooker îţi pierzi prietenii şi familia. Nu iei doar banii, dar pui în pericol relaţiile cu oamenii, cu sportul, dar şi ocaziile mari pe care cariera de jucător profesionist de snooker ţi le oferă”, a completat O’Sullivan.

Ronnie O’Sullivan este de cinci ori campion mondial la snooker, în 2001, 2004, 2008, 2012, 2013.

Declaraţiile lui O’Sullivan vin la mai puţin de o lună după ce englezul Stephen Lee a fost suspendat pentru 12 ani după ce a fost găsit vinovat de aranjarea unor meciuri. Lee a fost găsit vinovat de un tribunal independent pentru aranjarea rezultatelor a şapte meciuri, între 2008 şi 2009, din care unele în timpul Campionatelor Mondiale. El a fost condamnat şi la plata unei amenzi de 46.000 de euro.

În 2006, australianul Quinten Hann a fost suspendat opt ani, după ce a căzut în “capcana” unor ziarişti care i-au propus să piardă un meci. În 2012, britanicul Joe Jogia a fost suspendat doi ani pentru că a încălcat regulile privind pariurile sportive.Sursa:Mediafax

Cele mai citite

Related Articles