Cupa Rotary la şah, o reuşită! 30 de jucători au participat la competiţia de la Reşiţa

Sala de şah din incinta Polivalentei reşiţene a găzduit timp de două zile întrecerile Cupei Rotary, competiţie organizată pe două secţiuni: turneul A, rezervat jucătorilor cu experienţă, şi un turneu B, pentru sportivii mai mici, aflaţi la început de drum. Organizată de Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin cu sprijinul clubului Rotary, competiţia a reunit la start 30 de iubitori ai sportului minţii. Nu întâmplător, s-a jucat în sistem clasic. De ce, explică preşedintele forului şahist judeţean, Mihai Bolintiş.

“Cupa Rotary, ediția din 2024, a fost o competiție extrem de interesantă, una din puținele competiții de șah clasic organizate de noi în ultima vreme. Grație sprijinului oferit de Rotary Reșița, am reușit să organizăm această competiție, care este foarte importantă – pentru că vine înaintea Campionatelor Naționale de copii și juniori. Am împărțit turneul în două secţiuni:  un prim segment, turneul A, este destinat jucătorilor de peste 1700 ELO și, deși nu este foarte numeros, este foarte dens, sunt jucători de valori foarte apropiate. Am avut 13 jucători la această primă categorie. Ne interesează ca ei să intre în ritmul de competiție exact acum, înainte de Campionatul Național.

Turneul B a fost unul deschis juniorilor de la  cursurile de inițiere din Reșița și Caransebeș. Am avut aici 20 de jucători. Sperăm ca la edițiile următoare participarea să fie mult mai numeroasă și să trebuiască să scoatem pe palier mese – pentru că sala noastră oricum permite doar 40 de jucători. Dar avem această posibilitate de extensie și sperăm din tot sufletul s-o folosim la edițiile viitoare.”

La finele celor şase runde, locul I la turneul principal a fost ocupat de Ioan Radu Dima, podiumul fiind completat de Alexandru David Korcsek şi Alin Stângu. Cei trei au acumulat câte 4,5 puncte, ordinea fiind stabilită la coeficienţii de departajare.

În turneul B s-a impus Andreea-Teodora Chilnicean, urmată de Petru Acsania şi Luca-Sorin Aldea.  Laureaţii au fost recompensaţi cu cupe, diplome şi premii în bani. 3000 de lei au pus la bătaie organizatorii competiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles