CUPA HERCULES – sărbătoarea handbalului juvenil a început astăzi pe Valea Cernei!

La Sala de sport ALEXANDRU DUICU din Băile Herculane au început astăzi meciurile din cadrul celei de-a V-a ediție  a CUPEI HERCULES la handbal fete – junioare III, care desfășoară în perioada 11-13 mai în stațiunea de pe Valea Cernei.  Participă 12 echipe din țară,  formațiile participante fiind împărțite în 4 grupe de câte 3 echipe!

Prima zi a început sub semnul prieteniei și al bucuriei jucătoarelor prezente la această competiție, unele cunoscându-se din campionatul național sau alte diferite competiții, dar cele mai multe întâlnindu-se pentru prima dată, iar după tensiunea jocului din teren, ele leagă prietenii în afara terenului de joc! Dealtfel, mai important decât scorul arătat de tabela de marcaj la sfârșitul fiecărei partide, competiția își propune ca să ofere posibilitatea tinerelor handbaliste să evolueze în cât mai multe meciuri, cu adversari de valori diferite, totul pentru promovarea acestui sport în care țara noastră a avut rezultate de excepție la nivelul echipelor naționale!

Competiția a fost deschisă de întâlnirea dintre ACS Băile Herculane și HC Victoria Nădlac, în care echipa gazdă și-a dovedit și în teren superioritatea valorică în fața unei formații care este abia la început de drum, cu câteva luni de experiență în handbal, iar întrecerea de pe Valea Cernei este prima competiție majoră la care participă reprezentanta județului Arad. Jocul a permis gazdelor să ofere numeroase faze spectaculoase, cu goluri de excepție, aplaudate de publicul care a venit în număr din ce în ce mai mare! În partea a doua a meciului, antrenorul Toma Drăgoiu a introdus pe teren și linia a doua a formației sale, fetele de pe Valea Cernei arătând că sunt pe un drum bun în acest sport, însă scorul final (29-2) nu le-a demoralizat pe sportivele din Nădlac, care la sfârșitul întâlnirii s-au declarat mulțumite pentru plăcerea de a juca într-o competiție de asemenea nivel!

Mult mai echilibrat a fost jocul dintre HCM TOROK Râmnicu Vâlcea și LPS BANATUL 1 Timișoara – două echipe cu tradiție la acest nivel de vârstă -, care au oferit o întâlnire pasionantă, foarte plăcută, în care jucătoarele intrate pe teren au dorit să dovedească antrenorilor lor că își merită locul pe care îl ocupă atunci când se află pe parchet! Chiar dacă pe tabela de marcaj vâlcencele s-au aflat în permanență la conducere până la flueirul final (26-22), ambele formații merită felicitate pentru aplombul cu care au disputat fiecare minge și dorința de a se impune!

Meciurile din prima zi se vor desfășura până la ora 17.00, când toate echipele prezente vor participa la o paradă pe străzile orașului Băile Herculane și vor putea fi admirate de localnici și turiștii aflați în această perioadă pe Valea Cernei!

Mâine dimineață meciurile vor începe la ora 8.00 și vor continua cu faza grupelor, iar la prânz va avea loc un meci demostrativ între cele mai mici handbaliste prezente la această competiție, în care se vor întâlni ACS Băile Herculane și HCM Craiova!

HELMUTH BERNARDT – antrenor Victoria Nădlac : Este prima noastră participare la acest eveniment, am venit cu o echipă nou formată, sunt câteva luni de zile de când lucrăm împreună și încercăm să continuăm mai departe! Dorim ca din toamnă să participăm cu această echipă la campionatul național de junioare III!

MIRUNA LAZEA (Victoria Nădlac) : A fost destul de bine…  chiar dacă noi am jucat destul de rău, ni s-a părut bine! În teren a fost OK, dar fetele au fost mari pe lângă noi… la mine este al treilea meci!

TOMA DRĂGOIU – antrenor ACS Băile Herculane : A fost un meci frumos, un meci în care s-a văzut experiența din campionat a fetelor noastre, chiar dacă nu au jucat la capacitatea maximă! Felicit echipa adversă și o invităm din nou la Băile Herculane! Discrepanța s-a văzut și pe teren, dar și noi am început în urmă cu 2-3 ani, totul are un început și de aici pornim! 

ANDRA CHERCIU (ACS Băile Herculane) : Am câștigat primul meci la scor și ne bucurăm pentru asta! A fost foarte ușor, dar și ele vor evolua în timp și sunt sigură că vor fi mai bune! Se vede munca noastră, se vede că am mai participat la astfel de turnee și, dealtfel, le-am bătut la un așa scor! 

ALEXIA CARALICEA (ACS Torok Rm. Vâlcea) : A fost destul de greu, dar am reușit! Adversarele de la Timișoara au fost destul de bune! Noi ne dorim foarte mult să câștigăm toate meciurile de la Cupa HERCULES!

 

MARIA TOROK – antrenor ACS Torok Rm. Vâlcea : Am câștigat, fetele au făcut lucruri bune, dar au și greșit, însă e normal… doar am venit ca să mai facem niște meciuri de pregătire, să învățăm, să ne perfecționăm și să facem lucruri bune! Am fost anul trecut și am venit și anul acesta, fiindcă mi-a plăcut încă de anul trecut, din toate punctele de vedere ne-am simțit foarte bine, și sportiv, și uman, și de aceea am acceptat invitația și anul acesta! Aici la dumneavoastră este foarte frumos, atât mie, cât și fetițelor le-a plăcut foarte mult ce am văzut! Am vizitat anul trecut toată stațiunea și chiar am rămas impresionate de ceea ce aveți în această zonă!

GHEORGHE NĂSTUREL – președintele AJH Caraș-Severin : Vreau să spun că, într-adevăr, că Herculanele a intrat în topul echipelor de junioare III, din acest an fiind înscrise în cadrul Federației Române de Handbal! Mă bucur că părinții au o susținere comună cu antrenorul pentru educarea și ridicarea nivelului sportiv în această comunitate mică, dar foarte frumoasă! 

Paul-Sever SMADU