Cupa HERCULES la tenis de masă – o reușită sportivă și organizatorică, la prima ediție!

381

Sala de sport ALEXANDRU DUICU  a găzduit sâmbătă, 28 aprilie, prima ediție a CUPEI HERCULES la tenis de masă, la care au participat sportivi din întreaga țară care fac parte din AmaTur – comunitatea pasionaților de tenis de masă! 

Competiția s-a desfășurat pe parcursul întregii zile, dimineața fiind rezervată sportivilor de la categoriile începători (21 de participanți) și avansați (36 de participanți), iar după-masă și seara au evoluat cei mai buni jucători de la categoriile open (36 de participanți) și elit (23 de participanți). S-a jucat la 16 mese, amplasate pe întreaga suprafață de joc a sălii, astfel încât spectatorii care au dorit să urmărească această competiție au avut parte de un adevărat spectacol oferit de acest frumos sport! După faza grupelor – inferioare și superioare – s-a intrat în etapa eliminatoriilor, până în finala competiției, jucându-se numai finala mare a turneului, jucătorii învinși în semifinale fiind clasați pe locul III!

La categoria începători, primele locuri au fost ocupate de : Lucian Șerban (București) locul ICristi Simion (Tg.Jiu) – locul II; Raluca Udrea (Drobeta Turnu Severin) și Marius Mitar (Sânnicolau Mare) locul III.

La categoria avansați : Antonio Sandu (Timișoara) locul I; Virgil Secu (Drobeta Turnu Severin)locul II; Adrian Vereș (Timișoara) și Cornel Chivu (Craiova) – locul III.

La categoria open : Cornel Migea (Sibiu) –locul I; Francisc Veres (Oravița)locul II; Raul Ardelean (Arad) și Cristian Istrate (București) – locul III.

La categoria elit : George Durdun (București) locul I; Alexandru Enciu (Slobozia) locul II; Adrian Verdeț (Oravița) și Remus Iana (Timișoara) locul III.

Sportivilor clasați pe primele patru locuri la fiecare categorie le-au fost acordate din partea organizatorilor diplome, medalii și cupe.

Nicu GHEORGHE – organizatorul din Drobeta Turnu Severin al competiției : După foarte multe emoții și încercând să facem un turneu foarte reușit, fiind și pentru prima dată un turneu mai mare la nivel de țară, vă dați seama că au fost mari emoțiile, iar aprecierea de după desfășurarea de până acum se pare că ne apropiem cam 95 la sută față de reușita care am vrut să fie și chiar este, după manifestarea celorlalți jucători!  Din cei mai buni 100 de jucători din țară au venit cam 30 la sută, ceea ce e un lucru foarte mare, mă refer la cei de la elit și de la open! Efectiv, planul e ca și îndeplinit, jucători de mare valoare s-au întâlnit la Băile Herculane! Există satisfacție și bucurie la orice nivel! Începătorii au aceeași bucurie ca și mine, ca și ceilalți mai buni ca mine, la nivelul lor percep aceeași satisfacție în joc! De fapt, toți suntem cîștigați, bucuria este totală la fiecare nivel! Începătorii percep și joacă precum un campion!

Sebastian CORNIANU – organizatorul competiției : A fost extraordinar, nu ne așteptam să vină toată lumea care s-a înscris! Într-adevăr, în AmaTur – tenis de masă toți oamenii sunt serioși și din ce am spicuit eu de la oameni, au fost destul de mulțumiți! De-abia așteaptă să revină în orașul nostru și sper să mai organiyăm, pentru că este foarte greu, dar sperăm să organizăm și să continuăm ceea ce am început! De-abia așteaptă lumea să mai vină la Băile Herculane! Competitorii sunt extraordinari, vin din liga I, din liga a II-a, foști jucători, cu toate accesoriile necesare și e foarte greu dacă nu ai jucat acolo sus! 

Prima ediție a CUPEI HERCULES la tenis de masă a fost organizată de Sebastian Cornianu, ajutat de Caius Belba (Băile Herculane), Nicu Gheorghe (Drobeta Turnu Severin), Claudiu Vela Timișoara) – coordonatorul Zonei Vest în cadrul AmaTur, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Băile Herculane și Direcția Județeană pentru Sport Caraș-Severin.

Paul-Sever SMADU