Cupa Asahi, o reuşită şi în 2024!  

Municipiul Reşiţa a fost timp de două zile o veritabilă capitală a karate-ului românesc!  Desfăşurată în perioada 16-17 martie, sub egida Asociaţiei Fudokan România,Cupa Asahi a reunit la start, în Polivalenta reşiţeană, 240 de karateka de toate vârstele – de la copii care abia învaţă abc-ul acestui sport până la seniori de top ai României. 15 cluburi din ţară şi-au trimis reprezentanţii la primul eveniment din calendarul competiţional pe anul 2024. Organizată ireproşabil de clubul Asahi Dojo din Reşiţa, întrecerea a reprezentat o utilă repetiţie generală înaintea apropiatelor Campionate Naţionale de la Sfântu Gheorghe. Între oficialii prezenţi la Cupa Asahi s-a aflat şi Constantin Căliman, preşedintele World Fudokan Federation şi al  Asociaţiei Cluburilor de Karate Fudokan din România. Dincolo de nivelul tehnic ridicat al turneului, Constantin Căliman a remarcat efortul organizatorilor:

“Participăm la Asahi Reșița Cup, ediția a treia, și ne bucurăm că a venit un număr aşa de mare de sportivi și de cluburi. Totodată, suntem impresionați de suportul și logistica oferită de administrația publică a municipiului Reșița, consider că primarul Ioan Popa, care a fost şi el prezent, este un om extraordinar. Cupa Asahi e un preambul al finalei Campionatului Național care va avea loc în perioada 5-7 aprilie la Sepsi Arena din Sfântul Gheorghe. Un număr de aproximativ 650 de sportivi sunt așteptați la acea finală, iar competiția va da componența lotului național care va participa în perioada 17-19 mai în Slovenia la Campionatele Europene de fudokan.

 România este locul unu mondial în acest stil de foarte foarte mulți ani, și trebuie subliniată contribuția lui sensei Ilia Iorga, fondatorul fudokanului în lume și președintele executiv al acestei federații, care este jumătate român, jumătate sârb – și ne-a onorat de asemenea cu prezenţa la Cupa Asahi. Bineînțeles, ne dorim să rămânem pe locul unu mondial, pentru că, așa cum spunea și sense Ilia Iorga, foarte multe țări știu pe de rost imnul României – pentru că acesta se cântă permanent la Campionatele Europene și Mondiale.

 În ceea ce priveşte clubul Asahi Reșița, acesta arată foarte bine în peisajul karate-ului românesc. Gabriel Dobromirescu și Nelu Botez fac o treabă extraordinară. am discutat chiar înainte de începerea competiției cu unul din sponsorii clubului și îi mulțumim pe această cale pentru implicare. Eu vă spun din experiență, pentru că nu fac altceva decât sport, respir sport – chimia dintre oamenii care iubesc sportul și cei care îl practică este esențială într-un proiect de succes.”

La cea de-a treia ediţie a Cupei Asahi, clubul gazdă a fost reprezentat de 22 de sportivi, care au cucerit 6 medalii de aur, 10 de argint şi 10 de bronz. Cu acest bilanţ, Asahi Dojo a ocupat locul 6 în ierarhia pe cluburi.

Cele mai citite

Related Articles