Cu pasiune şi ambiţie, pe dreptunghiul verde! Micii fotbalişti din sud-vest au făcut spectacol la Kinder Cup Reşiţa

Îndrăgita competiţie Kinder Cup, întrecere de fotbal juvenil lansată de clubul Mundo, a programat ultima etapă din 2023. De această dată, caravana fotbalistică a poposit la Reşiţa: aproximativ 60 de copii legitimaţi la patru cluburi din sud-vestul ţării au făcut spectacol pe noul teren sintetic  al Colegiului Naţional Traian Lalescu. Alături de gazdele de la Mundo, au participat echipe din generaţia 2015 ale grupărilor CSM Reşiţa, Viitorul Arad, CFR Timişoara şi ACS Sport Kids Drobeta Turnu Severin. Atmosfera a fost pe alocuri chiar mai încinsă decât la meciurile de seniori – pentru că părinţii şi colegii din tribune au trăit intens fiecare fază şi n-au contenit cu încurajările. Un eveniment sportiv reuşit, a apreciat reprezentantul clubului Mundo, Nicu Belcea.

“Reșița este pentru prima dată gazda binecunoscutului nostru turneu, Kinder Cup. Este un turneu pe care noi  ne-am gândit să-l organizăm în fiecare filială a noastră cel puțin o dată pe an. Dorim să dăm ocazia tuturor copiilor din filialele noastre să fie gazde pentru colegii lor din această zonă de țară. Au venit  la Kinder Cup Reşiţa șapte echipe din patru județe, Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți. Condițiile sunt extraordinare, ne-am orientat către această bază superbă din incinta Liceului Traian Lalescu. Pe această cale vreau să mulțumesc în numele clubului Primăriei Reșița pentru ceea ce a reușit să realizeze pentru copiii orașului – și, bineînțeles, ne putem mândri și noi la colegii noștri din această zonă de țară că și la Reșița se mișcă roata, că Reșița respiră, trăiește și are viitor.

Copiii vor să câștige, cu toate că noi nu ținem cont de rezultate, la această vârstă toți copiii sunt câștigători pentru noi şi toţi vor fi premiați. Dar, inevitabil, până la urmă fotbalul este o întrecere și e normal că fiecare dintre ei își dorește să câștige, își dorește să dea goluri și își dorește să fie mai bun decât partenerul de întrecere.”

Micii fotbalişti s-au bucurat de fotbal şi s-au arătat încântaţi de întâlnirea cu colegii din regiune:

La competiţie a fost prezent şi un tehnician portughez: fostul fotbalist Hugo Moutinho, antrenorul celor de la Sport Kids Drobeta, a apreciat turneul ca o iniţiativă binevenită, şi şi-a exprimat convingerea că de aici vor pleca viitori mari fotbalişti ai României.

“Am jucat la Turnu-Severin și la Iași până când am plecat șase ani în Cipru – dar m-am întors în România să ajut niște copii fantastici pe care îi iubesc foarte mult. Mă bucur de copii, mă bucur de fotbal, mă bucur de tot ce am putut să fac cu ei. Am niște copii foarte talentați – bine, toți avem de învățat, și eu învăț în fiecare zi de la ei. Dar ce vreau să transmit prin fotbal, şi ce e mai important pentru ei în momentul ăsta, este responsabilitatea şi disciplina.

Când am venit eu în România, fotbalul de aici era foarte bun, acum mi se pare că a mai scăzut un pic. Dar  sper că, inclusiv cu copiii pe care îi creștem noi aici, să redevină o forță, aşa cum a fost o dată. Acum douăzeci de ani știți cum era România, era o echipă națională foarte, foarte bine sudată, cu jucători fantastici. Prin eforturile noastre, încercăm să creștem copiii să fie la fel ca cum au fost fotbaliștii aceia.”

Despre turneul Kinder Cup au vorbit la superlativ şi ceilalţi antrenori prezenţi în competiţie:

Turnee sub genericul Kinder Cup s-au mai desfăşurat anul acesta la Măureni, Oravița, Teregova și Mehadia.

Cele mai citite

Related Articles