CSM Reșița, victorioasă în amicalul cu prim-divizionara UTA!

CSM Reșița a câștigat amicalul disputat la Sânnicolau Mic în compania prim-divizionarei UTA Arad. Pe arena Banatul din localitate, fotbalistii rossoneri au condus cu 2-0 și s-au impus în final cu 3-2. Reșița a deschis scorul înaintea pauzei, dintr-un penalty obținut de Mensah și transformat de ex-utistul Ciprian Rus.  Avantajul formației reșițene s-a majorat în minutul 80, reușita fiind semnată de Damian Isac, un alt fost jucător al UT-ei. Meciul părea rezolvat, dar prim-divizionara de pe Mureș a revenit și a egalat cu golurile marcate de Andrej Fabry, din penalty (min 83) și Imoh Ezekiel (min. 86).  Arădenii nu s-au bucurat însă decât un minut: Bogdan Szijj a marcat cu un şut din 18 metri golul unei victorii reșițene de prestigiu – chiar dacă UTA a evoluat într-o formulă experimentală, cu multi jucători tineri. De cealaltă parte, gruparea rossoneră a avut și ea câteva absențe notabile. Concluziile antrenorului Flavius Stoican:

“Sunt meciuri amicale, dar important este că jucătorii au minute de joc, chiar dacă este doar un test.  Nu ne-a interesat foarte mult scorul, dar arătăm într-adevăr o echipă solidă, chiar dacă și nouă astăzi ne-au lipsit destul de mulți jucători – și mă refer la frații da Silva, mă refer la Rimovecz care e convocat la echipa națională. Îl mai avem accidentat pe Fota – un jucător foarte important. Dar pe toți cei care au intrat astăzi i-am văzut cu dorință, cu determinare, și vreau să-i felicit pe calea aceasta. Îmi doresc să continuăm la fel. Avem foarte mari șanse să continuăm în Liga a II-a, dar nu suntem încă 100% siguri de locul în viitorul sezon.  Vreau să nu fim superficiali, să  tratăm foarte serios playout-ul, pe care îl consider practic un nou campionat”, a declarat antrenorul CSM-ului, Flavius Stoican.

UTA: Kucher (75 Lungu-Bocean) – Căpușă (46 Felea), Benga (46 Stolnik), Iurasciuc (72 Purdescu), Băloi (46 Rodrigues) – Vîlcu (60 Imoh), Lopez  (46 Țăroi) – Micovschi (32 Calotă, 80 Șiclovan), Morar (60 Fabry), An. David (69 Joldea)  – Tudorie (72 Dragoș). Antrenor: Mircea Rednic

Reșița: Căpățână (46. I. Rus) – Bărboianu (60 Szij), Dudea, Al. Sabău (71 Cega), Chera (76 Burlacu) – Fr. Cristea (60 Fărăgău), Napoleone (60 Isac) – Drăghiceanu (60 Lascu), Mensah (70 I. Doană), Negru – C. Rus (76 Gomboș).

 CSM Reșița se pregătește pentru playout-ul Ligii secunde – în care va debuta pe 30 martie, acasă, contra Unirii Dej.

Cele mai citite

Related Articles