CSM Reşiţa, victorie cu emoţii contra handbaliştilor de la CSU Politehnica Timişoara

Trei victorii într-o singură săptămână pentru divizionara A de handbal CSM Reşiţa! După ce au învins acasă Oradea, şi în deplasare formaţia din Sânnicolau Mare, rossonerii reşiţeni au revenit în faţa propriilor suporteri pentru un meci care se anunţa relativ uşor: în etapa a 13-a, ultima din sezonul regulat, CSM Reşiţa a primit pe teren propriu replica formaţiei CSU Politehnica Timişoara, una dintre codaşele seriei A.


Meciul a fost însă mai dificil decât se aşteptau inimoşii suporteri prezenţi în tribunele Polivalentei reşiţene. Lipsiţi de aportul veteranilor Marius Bahan şi Lucian Ignat – care au stat pe tuşă din cauza accidentărilor – rossonerii s-au chinuit în faţa unei echipe oaspete care a jucat cu mare ambiţie. Mai puţin concentraţi ca în alte jocuri, handbaliştii reşiţeni au pierdut prima repriză, încheiată cu scorul de 14-13 în favoarea Timişoarei. După pauză, CSM-ul a reuşit să întoarcă rezultatul, fără a face totuşi un joc convingător. A fost în final 34-33 în favoarea Reşiţei, care bifează cea de-a noua victorie consecutivă. Antrenorul-jucător Marius Bahan şi-a felicitat echipa, dar a recunoscut că Reşiţa n-a arătat foarte bine în acest duel bănăţean:

“Avem nouă victorii consecutive până în acest moment, îi felicit pe băieți pentru acest parcurs. Indiferent de ce se va întâmpla in ultima etapa, din calculele noastre vom termina în această serie pe locul doi. Mă bucură foarte mult acest aspect. Pe de altă parte, îi felicit pe cei de la Timișoara, au venit aici să câștige și acest lucru se vede pe tabelă. Am reușit să câștigăm la un gol, dar a fost un meci prea puțin spectaculos. Ne-am dorit foarte mult să încheiem cu o victorie, dar cu o altfel de victorie, și anume, să facem spectacol și să practicăm un handbal de calitate. N-am reușit acest lucru astăzi. Poate a contat și faptul că eu sunt accidentat, am o problemă la umăr, la fel și Lucian Ignat este accidentat. Sperăm să ne refacem cât mai repede, ca să începem playoff-ul cu toată lumea aptă de efort. (…) Până la acest moment, pot să-i felicit pe băieţi și să spun jos pălăria pentru ei, pentru ce am obținut până acum. Mulțumesc galeriei şi tuturor suporterilor care din nou am fost în număr mare în Sala Polivalentă.”

Replica bună a timişorenilor a reprezentat o surpriză, recunoaşte şi Andrei Bondoc unul dintre cei mai buni jucători ai Reşiţei.

“Vreau în primul rând să mulțumesc suporterilor și galeriei că au fost alături de noi. Într-adevăr, nici noi nu ne-am așteptat să fie un meci așa de dificil, noi am vrut să facem spectacol, să facem o apărare bună şi să dăm goluri ușoare – dar astăzi n-am reușit acest lucru. Sunt convins că a intervenit o oarecare relaxare, dar eu cred că și oboseala şi-a spus cuvântul, având în vedere că am jucat trei meciuri într-o săptămână. Dar până la urmă, bine că am reușit să luăm cele trei puncte. Vreau să felicit și echipa din Timișoara pentru meciul pe care l-au făcut. Vom trece peste problemele din acest meci. Mă bucur că a fost victorie, dar eu unul nu sunt așa mulțumit de jocul nostru.”

CSM Reşiţa: Rafael Moisiuc, Ionuț Tănasă, Bogdan Tomescu, Gabriel Constantinescu (2), Marius Bahan, Snezan Radosavlevici (3), Raul Heimbach (3), Marian Negru (7), Oleksandr Starchenko, Andrei Bondoc (5), Lucian Ignat, Adrian Acea, Rareş Scurt (1), Antonio Gîrban (7), Denis Barbu (6).

Cu 33 de puncte, CSM Reşiţa se menţine pe locul doi în seria A. RossoneriI vor încheia toamna competiţională cu un meci mult mai greu: în data de 9 decembrie, CSM Reşiţa înfruntă în deplasare liderul seriei, CSM Odorheiu Secuiesc.

Cele mai citite

Related Articles