CSM Reşiţa se pregăteşte să dea ultimele bătălii pentru Liga a II-a. Doar Deva mai stă în calea rossonerilor

Încep emoţiile pentru CSM Reşiţa. Fotbaliştii din Valea Domanului joacă mâine, 3 iunie, şi miercurea viitoare dubla decisivă pentru promovarea în Liga a II-a. Ultimul obstacol din calea Reşiţei e formaţia CSM Deva, care a câştigat fără probleme playoff-ul din seria a 7-a şi i-a eliminat ulterior pe Şoimii din Lipova. Deva e un adversar redutabil, dar rossonerii au forţa necesară pentru a trece şi de acest hop, spune antrenorul Călin Cheregi.

“Am trecut cu bine de Filiași, după un meci bun făcut acasă, un joc în care am înscris goluri multe – dar, exact cum v-am spus, ne-am oprit imediat după meci cu manifestările de bucurie, pentru că suntem conștienți cu toții despre importanţa meciului care urmează. Pot să spun că este examenul final al proiectului nostru. Întâlnim o echipă care, exact ca și noi, din prima etapă și până în ultima, a fost doar pe primul loc – chiar cu un plus pentru ei, pentru că au fost matematic calificați mult mai devreme decât noi, ceea ce denotă că este o echipă valoroasă. Au un grup de jucători care sunt împreună de câțiva ani, au experiență în aceste finale, pentru că în ultimii ani s-au clasat tot timpul pe primele locuri.

Ne așteaptă o decisivă finală în care suntem conștienți cu toții că nu ne va fi ușor, că va trebui să suferim, să ardem mult fizic, dar suntem pregătiți pentru ceea ce urmează. (…). Clar, dacă ne luăm după faptul că vom juca primul meci în deplasare și al doilea acasă, este mai bine pentru noi. Dar cred că disputa se va tranşa la Reșița, și sper să facem fericit  acest public minunat. Singura problemă este Aboubacar, care după cum bine ați văzut, a ieșit accidentat la ultimul joc. Din păcate, nu cred că ne vom putea folosi de el nici în partida retur, pentru că a suferit o leziune musculară, nu se pregătește deloc, așteptăm să dispară acea inflamație ca să poată face un ecograf, astfel încât să ne dăm exact seama despre ce este vorba – dar cu certitudine în primul meci nu o să pot să apelez la el.”

Reşiţenii vin după o victorie categorică pe teren propriu, 5-0 contra Filiaşiului, în timp ce formaţia hunedoareană a încheiat la egalitate, 2-2, returul cu Şoimii Lipova. Meciul-tur CSM Reşiţa-CSM Deva se dispută mâine, 3 iunie, de la ora 18.00, pe stadionul Cetate – iar manşa a doua este programată pe 7 iunie, de la 17.30, în Valea Domanului.

foto: Zoli Bagosi

De același autor

Related Articles