CSM Reşiţa se întoarce fără puncte de la Corvinul Hunedoara. Gazdele, mai bune în repriza a doua

CSM Reşiţa a abordat fără complexe jocul cu revelaţia Corvinul – de care o despărţeau nu mai puţin de 11 poziţii în clasament. Pe arena Michael Klein din Hunedoara, rossonerii au făcut o primă repriză foarte bună în compania echipei de pe locul trei, care a avut o singură ocazie clară: în minutul 16, Coman a trecut pe lângă deschiderea scorului, dar s-a opus excelent portarul Mario Contra. Până la pauză, rossonerii au avut o uşoară superioritate la posesie, fără a crea însă în mare pericol la poarta hunedoreană.

La reluare, Corvinul a arătat o altă faţă: gazdele au dominat clar şi au reuşit deschiderea scorului în minutul 62, dintr-o lovitură liberă de la 17 metri. Bradu a executat excelent, goalkeeperul Contra a respins în faţă, iar Manolache a înscris pe respingere.

Soarta meciului s-a decis practic în minutul 73, când Reşiţa a avut şansa egalării, la o lovitură liberă executată de Dudea. Mingea deviată de zid a lovit bara porţii hunedorene; în faza imediat următoare, gazdele au marcat pe un contraatac finalizat de Bradu. Corvinul Hunedoara – CSM Reşiţa, scor final 2-0, victorie pe care hunedorenii au meritat-o pentru prestaţia foarte bună din repriza secundă. Elevii lui Florin Maxim rămân neînvinşi în actuala ediţie de campionat şi urcă pe locul doi, cu 14 puncte. De cealaltă parte, Reşiţa înregistrează cel de-a treilea eşec al sezonului – şi rămân cu 5 puncte în cont. Două faze au decis soarta jocului, a declarat după meci antrenorul rossonerilor, Flavius Stoican.

“Ca să fiu realist, a fost un meci echilibrat, o primă repriză în care au fost situații și de o parte și de cealaltă – dar rezultatul final a fost, pot spune, decis pe o greșeală a noastră. A fost un fault acolo și din lovitură liberă s-a marcat un gol. Apoi, o greșeală a lor. Fault pentru noi, avem bară, nu intră mingea în poartă și pe contratac se termină meciul. Deci au fost momente decisive, dar, una peste alta, vreau ca să felicit băieții pentru cum au abordat această partidă din punct de vedere fizic şi tactic. I-am simțit și pe adversari temători, nu au considerat că au un meci ușor cu noi.(…) Sunt convins că o să arătăm din ce în ce mai bine, nu vreau să ne debusoleze un rezultat, pentru că suntem atenți la jocul nostru, iar altădată o să greșim noi mai puțin, sau o să avem mai multe șanse decât adversarul. Tot timpul este loc de mai bine, dar la momentul acesta fiecare jucător, inclusiv eu ca și antrenor, ne evaluăm, vedem la ce nivel suntem şi ce potențial avem. Eu cred în ei, în valoarea lor, în calitățile lor. Vreau mai multă atenție la jocurile oficiale, pentru că, dacă ne luăm după antrenamente și implicarea lor în antrenamente, suntem campionii Ligii a II-a. Sunt momente în timpul jocului când presiunea, emoțiile își pun amprenta.


Nu mai vrem să facem transferuri, mergem cu acești băieți până la iarnă. Sigur, dacă va veni vreun jucător care este peste nivelul ligii a doua și liber de contract – și să accepte și condițiile pe care noi le oferim – cu siguranță vom fi atenți. Dar la momentul acesta vreau să facă o echipă bună, o echipă solidă. Sunt oameni care au venit atâta drum după noi și ne-au aplaudat. Este un lucru pe care rar îl vezi la echipele de fotbal din România, când galeria vine după o înfrângere și cântă. Suporterii ne încurajează, și atunci trebuie să jucăm și pentru ei, pentru că sunt oameni care iubesc această echipă.”

În etapa a 7-a, pe 23 septembrie, rossonerii vor avea meci greu acasă, contra Concordiei Chiajna.

Corvinul: D. Roman – Fl. Iacob, Manolache, Nicolae, Velisar, Neacșa, Hrezdac, Bradu, Pîrvulescu, Coman, Lupu. Rezerve: Lefter – D. Pop, , Pocioiann, Antonov, , Mitran, Elton da Silva. Antrenor: Florin Maxim


CSM Reșița: Contra –Răuță, Ardei, Rimovecz, Cega (Domil 56′), Dudea, Cristea (Velcotă 74′), Lascu (Burlacu 79′), Sabău (Chera 74′), Drăghiceanu (cpt.), Ndiaye (Cip. Rus 79′). Rezerve neutilizate: I. Rus – I. Popescu, Bărboianu, Negru. Antrenor: Flavius Stoican

foto: facebook CSM Resita

Cele mai citite

Related Articles