CSM Reșița se întoarce cu mâna goală de la Dumbrăvița. Duelul bănățean, decis de un gol senzațional

Duelul bănățean CSC Dumbrăvița-CSM Reșița, meci din cea de-a doua etapă a playout-ului, a fost câștigat la limită de gazdele din Timiș. Dumbrăvița s-a apărat exact și a preferat în general cartea contraatacului în fața unei formații reșițene care a făcut risipă de efort, a avut mai mult posesia, dar n-a fost foarte inspirată în fața porții adverse. Susținută admirabil de Guardia Ultra, care a dominat fondul sonor pe arena Ștefan Dobay, CSM Reșița a făcut o primă repriză foarte bună, cu câteva ocazii de gol, din păcate nefructificate de Cristea, Chera sau Dudea. Dumbrăvița a dat lovitura în minutul 48: Dragan Paulevici a sesizat poziția prea avansată a goalkeeperului reșițean Ionuț Rus și a marcat golul victoriei timișene cu un lob superb de la circa 40 de metri. În căutarea golului egalizator, Reșița s-a precipitat în atac, dar n-a mai avut puterea de a scoate egalul pe care, poate, îl merita – având în vedere raportul de forțe din teren. Concluziile antrenorul Reșiței, Flavius Stoican:

„Un meci pe care l-am controlat, dar fără foarte multe ocazii de a marca – iar pe cele pe care le-am avut, le-am ratat. Nu anunța nimic acest gol, adică nu am simțit presiune din partea adversarilor, doar că a fost această execuție senzațională. Dar, una peste alta, vreau să felicit gazdele pentru dorință, pentru determinare, pentru dăruire. Ne doream să câștigăm această partidă, dar n-am reușit. În echipa noastră au avut șansa de a evolua și fotbaliștii care au jucat mai puțin. Păcat că plecăm fără punct sau puncte ca urmare a acestei execuții. Una peste alta, un joc pe care nu meritam să-l pierdem, dar ăsta este fotbalul, până la urmă vorbește tabela. Chiar dacă a fost o execuție senzațională, trebuia să o evităm. Am văzut un pic de blocaj imediat după gol, 10-15 minute. După aceea am încercat, am pus presiune, am mai fost prezenți în fața porții, dar fără ocazii clare. Într-adevăr, am întâlnit și o echipă care s-a apărat destul de aglomerat în fața propriului careu și ne-a fost greu să o desfacem. Până la urmă, rămâne rezultatul – nu contează că ai încercat să marchezi.


Îmi doresc mult mai mult de la fiecare dintre jucătorii mei, pentru că anul viitor va fi un an în care ne dorim mai mult decât anul acesta. Acum avem ca obiectiv rămânerea în Liga a II-a, dar anul viitor vrem să ne batem pentru un loc de playoff – iar eu trebuie să iau decizii corecte privind primul unsprezece și lotul de jucători, pentru că vreau să fim echipa care controlează jocul. Nu vreau să mai dăm cadouri, cum s-a întâmplat și astăzi.(…) Totuși, îi felicit pe jucătorii pe care îi antrenez pentru că au reușit să acumuleze 28 de puncte, ceea ce ne dă o liniște pentru menținerea în Liga a II-a. Încă nu suntem matematic asigurați, dar suntem aproape. De aceea le dau minute și celor care au jucat mai puțin – și vor mai avea șansa să evolueze, pentru că unii dintre ei chiar și-au dorit și au avut determinare. E posibil să avem drept de promovare anul viitor – nu este încă sută la sută sigur, dar se lucrează la acest lucru și sunt șanse mari să obținem acest drept.”


Cu 28 de puncte, CSM Reșița se menține pe locul trei al grupei de playout. În runda următoare, pe 13 aprilie, formația reșițeană va primi în Valea Domanului replica ocupantei locului doi, Metaloglobus București, care are 30 de puncte.

Cele mai citite

Related Articles