CSM Reşiţa, pregătită pentru duelul cu Steaua! Flavius Stoican: “Nu vreau să văd jucători timoraţi, putem să luăm cele trei puncte”

Reşiţa fotbalistică se pregăteşte pentru  primul joc oficial din 2024: mult-aşteptatul duel cu CSA Steaua. Cu publicul alături, rossonerii speră să ia toate punctele puse în joc, în faţa unei formaţii steliste care va avea şi ea un sprijin important din tribune.

Duelul programat sâmbătă în Valea Domanului a fost prefaţat într-o conferinţă de presă organizată la sediul clubului reşiţean. La întâlnirea cu jurnaliştii au participat preşedintele rossonerilor, Cristian Bobar, antrenorul Flavius Stoican şi jucătorul Alin Dudea. Va fi cu siguranţă un meci deschis şi spectaculos, spune Cristian Bobar.

“Ne așteaptă un meci foarte important pentru noi, chiar dacă sunt două echipe care sunt susținute din banii publici și nu au drept de promovare. Cred eu că va fi un meci foarte deschis, ambele echipe își doresc victoria. Se tot discută despre banii publici, dar fără acești bani publici ar dispărea fotbalul – și nu doar fotbalul, cred că 80%  din sportul din România. Este drept, ar fi ideal să avem un investitor, dar în momentul de față este greu de găsit și tocmai din acest motiv încercăm să atragem sponsori  lângă noi.

Vreau să mulțumesc Primăriei Reşiţa, Consiliului Local și sponsorului nostru principal, Aquacaraş, pentru că ne ajută foarte mult – prin ei am putut face și acest cantonament în Antalya, care a fost un cantonament, cred eu, bine organizat. Meciul cu Steaua creează o emulație foarte mare în oraș, deja s au vândut în jur de 2700 de bilete, iar cei de la Steaua au cumpărat până ieri cinci sute de bilete. Am avut o discuție cu ei și cu jandarmii, noi puteam să le punem la dispoziţie doar 5% din capacitatea stadionului, dar vrem suporteri pe stadion, vrem să fie un spectacol deschis şi în tribune. Ați văzut, galeria e mobilizată și ne bucurăm, sper ca jucătorii să se bucure și ei de acest spectacol, să nu aibă emoții.

Avem antrenor cu experiență, avem jucători cu experiență. Pe băncile tehnice se află Flavius Stoican și Daniel Oprița, amândoi sunt ambițioși și, bineînțeles, sperăm ca noi să ne bucurăm la final împreună cu suporterii.”

CSM Reşiţa vrea trei puncte – şi va încerca să le obţină practicând un joc ofensiv, a spus, la rândul său, antrenorul Flavius Stoican.

“E o partidă  importantă pentru evoluția noastră pe mai departe, putem să vedem la ce nivel ne aflăm şi vrem să facem tot ce ne stă în putință să câștigăm această partidă – pentru a ne consolida în primul rând poziția noastră în clasament.

Obiectivul nostru este supravieţuirea în liga a II-a,  dar, de ce nu, cu o victorie putem să avem perspective mult mai îndrăznețe chiar și anul acesta. Nu va fi ușor, dar cu atât va fi mai importantă și mai dulce victoria, dacă vom reuși să ne impunem contra unei echipe care de doi ani de zile ar fi putut fi în liga I. O să fie și momente delicate, dificile în timpul partidei, jucătorii sunt conștienți de lucrul acesta – dar noi vrem să conducem jocul, noi vrem să conducem ostilitățile şi să ne creăm ocazii.
Sper  lucrul acesta, pentru simplu fapt că și în cantonamentul din Antalya au fost momente când am condus ostilitățile, când am marcat goluri, când am creat ocazii.

Am  şi suferit  pe faza defensivă, sper ca în această săptămână să fi pus la punct toate problemele avute – dar vom vedea la partida de sâmbătă. Am încredere în toți jucătorii care vor intra pe teren; o dezamăgire a mea este faptul că suntem lipsiți de aportul a doi jucători importanți – și mă refer la Erico da Silva și Mediop, care nici până la ora aceasta nu sunt sută la sută apţi din punct de vedere medical. Rimovecz este cu semnul întrebării și vom vedea mâine, după ultimul antrenament, dacă va fi apt pentru această partidă. În rest, suntem optimiști, încrezători, dornici, iar faptul că jucăm acasă și avem un public care ne va susține – sunt convins, pe toată durata partidei – ne dă speranță că putem să fim bucuroși la finalul meciului.

Doresc să câștigăm toate cele trei puncte, chiar dacă nu va fi ușor.  Trebuie să rămânem echilibrați, vom încerca să-i facem să greșească, vom încerca să facem presing, vom încerca să fim bine defensiv – şi cu siguranță avem jucători care pot face diferența în atac.”

Fundaşul Alin Dudea, unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai rossonerilor, şi-a exprimat speranţa ca pregătirea temeinică din iarnă să-şi arate sâmbătă roadele.

“Întâlnim o echipă de tradiție, cu jucători cu experiență la nivelul ligii a doua, care are chiar cel mai bun atac din eşalonul secund. Ne-am pregătit pentru acest meci o lună și jumătate și sperăm să facem o figură frumoasă. Așteptăm meciul cu entuziasm și încredere”, a spus fostul jucător dinamovist, care are deja experienţa duelurilor cu Steaua.

Partida CSM Reşiţa-CSA Steaua, joc din cea de-a 16-a etapă a eşalonului secund, se dispută sâmbătă, 24 februarie, de la ora 11.00, pe stadionul Mircea Chivu din Valea Domanului. Înaintea acestui joc, rossonerii se află pe locul 12 al clasamentului, în timp ce oaspeţii din Capitală ocupă poziţia a 8-a. Diferenţa e însă e numai două puncte: CSA Steaua are 22, iar Reşiţa a adunat 20 în toamna competiţională.

Cele mai citite

Related Articles