CSM Reşiţa pleacă după puncte la Slatina. Flavius Stoican: “Trebuie să fim atenţi, întâlnim un adversar rănit ”

După succesul de pe teren propriu cu Steaua, echipa de fotbal CSM Reșița pregătește cu un moral foarte bun următorul duel din campionat: sâmbătă, rossonerii vor juca la Slatina un joc care îi poate aduce şi mai aproape de locurile din playoff.

 În săptămâna premergătoare meciului din etapa a 17-a, formaţia reşiţeană a disputat la Lupac un amical cu Voinţa din localitate – de care rossonerii au dispus cu 1-0, prin golul marcat de Ciprian Rus. A fost un joc în care antrenorul Reşiţei, Flavius Stoican, a dat minute fotbaliştilor folosiţi mai puţin, sau deloc, la meciul cu steliştii. De asemenea, au intrat pe teren tineri din centrul de juniori al grupării reşiţene. Principalul CSM-ului s-a declarat mulţumit de evoluţia jucătorilor care au înfruntat Lupacul – şi care pot deveni oricând titulari în echipa mare.  În ceea ce priveşte meciul de la CSM Slatina, Flavius Stoican s-a declarat optimist, dar şi-a exprimat convingerea că jocul nu va fi unul uşor.

“Ceea ce am obținut în meciul cu cei de la CSA Steaua ne dă încredere – dar la fel de adevărat este că ne și obligă, pentru că așteptările din partea mea, din partea oamenilor care conduc clubul,  din partea iubitorilor fotbalului reşiţean sunt mai mari. Şi atunci trebuie să fim la fel de conectați, focusați, cu dorință de victorie. Sunt convins că nu vom schimba absolut nimic din aceste lucruri – determinare va fi cu siguranță, încredere este, dar trebuie să fim foarte atenți.

Întâlnim un adversar care este rănit. Chiar dacă a întâlnit o echipă din fruntea clasamentului, pe Corvinul Hunedoara, sunt convins că după înfrângerea de acolo au fost dezamăgiți și vor să demonstreze că a fost doar un accident. CSM Slatina este o echipă care pe teren propriu pierde foarte rar. În ultimele meciuri, cred că doar Gloria Buzău, și o surpriză, cei de la Dej, au reușit să ia puncte de la Slatina. Noi rămânem modești în comportament, dar cu încredere pe terenul de joc. Nu am făcut nuntă după această victorie cu Steaua, am rămas realiști, pentru că nu am făcut decât un prim pas în a ne consolida poziția în clasament. După meciul de la Slatina, dacă vom reuși să luăm trei puncte, cu siguranță va fi o mare bucurie.

Despre lot, pot spune că avem în continuare aceleaşi probleme. Au fost trei jucători importanți care ne-au lipsit, trei jucători care puteau fi titulari –  și mă refer la Erico da Silva, la Damian Isac şi la Mediop. În continuare ei sunt accidentați. E posibil ca Erico da Silva să facă de săptămâna viitoare antrenament cot la cot cu colegii, acum este doar în sala de forță. Mediop este cel mai grav dintre toți, pentru că se va opera în următoarele zile – are o problemă la genunchi. Damian Isac încă este incert, dar eu sper ca până la ora jocului să fie apt medical. În cazul în care nu va fi sută la sută recuperat, atunci nu vom risca. Nu vreau să aibă iarăși de suferit, pentru că este un jucător în care eu cred, şi sunt convins că atunci când va intra pe teren îşi va aduce un aport important în joc.  Aşadar, dintre cei trei, doi nu vor fi merge la Slatina, iar Damian Isac ar putea fi inclus în lot.”

Partida CSM Slatina-CSM Reşiţa se dispută sâmbătă, de la ora 11.00. Înaintea acestui joc, rossonerii ocupă locul 8, cu 23 de puncte, iar gazdele din Slatina se află pe 13, cu 20 de puncte în cont.

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles